fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe onze ‘corona-vakantie’ één van de leukste vakanties ooit werd

Een verhuizing, een nieuw kindje en een nieuwe tandartspraktijk: er is het afgelopen jaar veel gebeurd bij ons. Alleen maar leuke dingen natuurlijk, maar best zwaar was het soms wel! Door de drukte met de verhuizing, de geboorte van Helena en de nieuwe praktijk schoot een vakantie er het afgelopen jaar bij in. Resultaat? Onze laatste gezinsvakantie was in 2018 en we waren dus wel toe aan wat meer ontspanning.

Meer ontspannen

Ons voornemen voor 2020? Meer ontspannen! Voor het eerst in jaren planden we een aantal weken vrij zodat we lekker weg konden. Begin juni zouden we met vrienden twee weken naar Zuid-Frankrijk gaan. Lekker eten, lekker drinken en vooral veel ontspannen aan het zwembad. In september stappen Ward en ik in het huwelijksbootje en zouden we daarna met het hele gezin 3 weken op huwelijksreis gaan.

Maarja… Het onvoorziene coronavirus gooide roet in het eten. Er ging een dikke vette rode streep door onze vakantieplannen in juni en vooralsnog ook onze huwelijksreis in september. Hoe het er in september uitziet weten we echt nog niet, dus het plannen van een huwelijksreis (die sowieso al in Europa zou zijn), hebben we ook nog maar even uitgesteld.

Leukste vakantie ooit

Onze twee weken in juni hebben we ingekort tot één week. Er moest simpelweg te veel werk ingehaald worden om twee weken thuis te blijven. Die week was afgelopen week en we hebben écht de allerleukste vakantie ooit gehad! Ik vertel jullie graag wat wij allemaal hebben gedaan, zodat jullie er misschien wat aan hebben 🙂

Efteling

Op maandag gingen we met de kindjes en de oppas naar de Efteling. Wauw, wat was dat een unieke ervaring! Omdat het een maandag was, zou het sowieso al rustig zijn. Tel daar het coronavirus en een verplichte reservering bij op en je loopt in een Efteling die bijna zo goed als leeg was. Maximale wachttijd bij de attracties? Ik heb nergens langer dan 5 minuten staan wachten. We hebben daardoor in ongekend veel attracties gezeten en dat maakte ons relaxte dagje Efteling toch wel helemaal af.

Tante Koosje

Op dinsdag zijn Ward en ik voor het eerst weer uiteten geweest. En omdat we eigenlijk op vakantie zouden zijn, mochten we het best een beetje bijzonder maken. We aten bij Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, wat absoluut een enorme aanrader is! Het lekkere eten en het feit dat we al maanden niet meer buiten de deur hadden gegeten, maakten het tot een hele leuke avond.

Muiderslot

Na een diner met veel wijn was het opstaan woensdag best even pittig… De hele middag stond in het teken van het Muiderslot! Met de boot kwamen we er al vaak langs, maar zowel de kinderen als Ward waren er nog nooit geweest. Ook dat was erg spectaculair! Helena was nog iets te klein om alles te begrijpen, maar Sophia vond het mega spannend om in een echt kasteel rond te kijken en te luisteren naar de verhalen over ridders, jonkvrouwen en gevechten.

Donderdag deden we lekker een dagje niks. Ook dat hoort bij vakantie toch 😉

Varen

Wat ook bij vakantie hoort, is in een ‘vreemd’ bed slapen. Op vrijdag gingen de kindjes dus een nachtje uit logeren bij mijn ouders. Dit gaf Ward en mij de kans op een dag en avond met z’n tweeën iets leuks te doen. Gezien het mooie weer stapten we vrijdagochtend vroeg op de boot en voeren naar restaurant De Nederlanden in Vreeland. Net als Tante Koosje is dit een geweldig restaurant, waar we uitgebreid hebben zitten lunchen. In een onweersbui voeren we terug om in onze eigen haven nog een klein hapje te eten.

Filippijnse barbecue

Samen met onze Filippijnse oppas en haar vriendinnen hebben we zaterdag een Filippijnse barbecue gehad. We dronken Filippijns bier en aten heerlijke Filippijnse gerechten. Super leuk om eens meer over haar cultuur en eetgewoonten te leren!

Dik aanbevelen

“Vonden jullie het dan niet jammer dat jullie niet aan het zwembad in Frankrijk hebben gelegen?” vroeg een vriendin mij vanmorgen. No way! “Ik denk dat we de leukste vakantie ooit hebben gehad” zei ik. Het was echt geweldig om zo lekker veel thuis te zijn en om in Nederland veel leuke dingen te doen. Het scheelt daarnaast enorm  veel geld als je geen duur hotel en een lange reis hoeft te betalen. Hierdoor houd je budget over om naar attractieparken, goede restaurants en heel veel andere leuke dingen te gaan. Ik kan het jullie allemaal dik aanbevelen!

Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook