fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Mara haar eeuwige strijd tegen de hooikoorts aan het winnen is!

Nies- en hoestbuien: ik heb ze zeer regelmatig en dat is vervelender dan je misschien zou denken. Dat ze mij ’s nachts wakker houden neem ik graag voor lief, maar voor mijn man vind ik het heel naar dat hij vaak slecht slaapt door mijn gehoest. Niet alleen ’s nachts hoest en nies ik heel wat af, ook overdag gaat het vaak los. En helaas ook op momenten waarop het mega gênant en een extreme afleiding is, zoals de begrafenis van de moeder van een oude vriend of de promotie van een goede vriendin. Tot vorig jaar was het alleen irritant, maar sinds de uitbraak van het coronavirus is hoesten en niezen in het openbaar eigenlijk helemaal not done… Het coronavirus is bij mij niet de veroorzaker van het gehoest en niezen. Ik heb extreme last van hooikoorts en allergieën! 

Eigenlijk al zo lang als ik mij kan herinneren, heb ik last van hooikoorts. Bij mij uit zich dit vooral in benauwdheid (ik heb astma), veel hoesten, hoofdpijn en vermoeidheid. En hoewel de hooikoorts zelf nooit is weggegaan, heb ik er in de afgelopen jaren wel steeds beter mee om leren gaan. Naast hooikoorts reageer ik ook allergisch op katten, huisstofmijt en schimmels. Doe ik hier niks tegen? Dan ben ik zeker elke maand een keer ziek en kan ik starten met een prednisonkuur. Dat wil ik koste wat het kost voorkomen en dus doe ik er alles aan om klachten door mijn hooikoorts en allergieën te voorkomen.

Triggers vermijden

Op de eerste plaats probeer ik mijn triggers zo veel mogelijk te vermijden. Wij hebben geen harige huisdieren, in ons huis liggen harde vloeren, het huis stofzuigen we twee tot drie keer per week en ook op schimmels in huis zijn we alert. Gaat het hooikoortsseizoen van start? Dan houden we de ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten! Zo blijft het huis zo veel mogelijk vrij van pollen.

Extra middelen

Helaas kan je niet alles voorkomen en verwijderen. Zo heb ik veel vriendinnen met katten, wandel ik graag door het bos en over de hei en kom je nou eenmaal soms op plekken waar er minder goed wordt schoongemaakt. Ik wil mijn leven niet laten beheersen door mijn gehoest en geproest en dus gebruik ik regelmatig middeltjes om de hooikoorts en allergieën tegen te gaan. In de eerste plaats zijn dit mijn dagelijkse astma medicijnen. Maar zodra het hooikoortsseizoen weer van start gaat of wanneer ik ergens kom waar ik last krijg, dan kies ik er vaak voor om extra middelen in te zetten.

Natuurlijke spray

Vroeger gebruikte ik allergie-pilletjes. Wie ze wel eens heeft gebruikt weet dat ze hun werk goed doen, maar ook dat ze best wat bijwerkingen hebben. Zo krijg ik extreme last van slaperigheid. Zelfs wanneer ik ze ’s avonds inneem, wil ik de volgende dag eigenlijk alleen maar in bed liggen. En dat is natuurlijk geen optimale oplossing! Maar, ik heb laatst iets nieuws ontdekt: honderd procent natuurlijke neusspray op basis van natuurlijk cellulosepoeder (van plantaardige oorsprong) en pepermuntpoeder. Hij is van het merk Noviral en heet de Anti Allergie Spray.

Hoe werkt het?

De Anti Allergie Spray van Noviral is een klinisch geteste poederspray die je in de neus gebruikt. Door het pepermuntpoeder ruikt het lekker fris (het doet mij een beetje denken aan tandpasta). Het gebruik is eenvoudig. Eerst snuit je je neus en vervolgens spray je het poeder in allebei de neusgaten. Al binnen een paar minuten merk je dat de eerste tekenen van de hooikoorts of de allergische reactie wegtrekken.

Veilig te gebruiken

Het product is veilig voor personen vanaf drie jaar. Ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding kan je het natuurlijke poeder sprayen. Je kunt de spray zo vaak gebruiken als je wilt. Aan te raden is om het op dagen waarop je veel last hebt, het in ieder geval drie keer te gebruiken. Je kunt het product maximaal 30 dagen achter elkaar gebruiken.

Werkt het?

Ik merk zeker dat de spray werkt! En wat ik vooral fijn vind, is dat ik geen last heb van die vervelende slaperigheid. Het is dus zeker een goed alternatief voor mensen die eens wat anders willen proberen dan de reguliere middelen tegen hooikoorts en allergieën. Heb je ernstige allergieën en/of in potentie levensbedreigende allergieën? Overleg dan altijd met je behandelend arts voordat je jouw medicijngebruik wijzigt. Ook wanneer de Anti Allergie Spray onvoldoende werkt of als je twijfelt aan de bovenstaande informatie, adviseren wij je contact op te nemen met je huisarts.

Heb jij ook zo veel last van allergieën? Wat heb jij allemaal al geprobeerd om er controle over te krijgen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Een poeder kan je niet sprayen. Een spray is per definitie een vloeistof.

Reageer ook