fb

Hoe maak je het kijken naar sportwedstrijden nog leuker?

Mijn moeder is een echte sportfreak! Jullie zien hier op Damespraatjes vast wel voorbijkomen dat ze prachtige fietstochten door heel Europa heeft gemaakt en dat ze momenteel traint voor de marathon van New York. Als dochter en collega ben ik natuurlijk super trots! En ook niet helemaal verbaasd. Want mijn moeder is altijd dol op sport geweest. Zowel het zelf doen, als het kijken. 

Hoe maak je het kijken naar sportwedstrijden nog leuker?

Als jong meisje kreeg ik dan ook te horen dat het kijken van een belangrijke voetbalwedstrijd, onderdeel van onze opvoeding uitmaakte. Bij een Champions League wedstrijd van Ajax of een wedstrijd van het Nederlands Elftal, mochten we dan ook vaak wat later opblijven. Heel erg leuk! Tegenwoordig kijk ik minder vaak naar sport (heb er geen tijd meer voor), maar ook mijn kinderen wil ik later het plezier voor sport en sport kijken meegeven. Hoe maak je het kijken naar sport nog leuker?

1. Kijk samen

Samen is alles leuker dan alleen! Zo ook met het kijken van sport. Verzamel een leuk groepje mensen en kijk de wedstrijd met elkaar.

2. Weet waar je naar kijkt

Ooit zat ik in een stadion naar een American Football wedstrijd te kijken. Ik vond er niks aan! Waarom? Omdat ik het spel niet begreep. Door te weten waar je naar kijkt wordt het een heel stuk leuker.

3. Lekkere hapjes en drankjes

Nou, dat lijkt me duidelijk… Lekker eten en drinken horen bij het kijken van sportwedstrijden. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een paar chippies en een glas fris zijn vaak al genoeg. Meer mag natuurlijk altijd.

4. Kies een team of sporter waar jij voor juicht

Je komt veel lekkerder in de wedstrijd als je ook daadwerkelijk ‘voor iemand bent’. Dus ook als je naar een wedstrijd van twee teams of sporters kijkt die je niet zo goed kent, is het leuk er toch één te kiezen. Je kunt altijd nog voor het team met de knapste speler gaan 😉

5. Speel zelf ook ergens om

Vroeger maakten wij bij wedstrijden van het Nederlands elftal vaak een poultje. Iedereen voorspelde een uitslag, legde wat geld in en hierdoor werd het kijken nog spannender. Inzetten op een wedstrijd kan ook via een website als Wedden op Sport.  Zo kan jij ook nog wat winnen!

Hoe kijk jij het liefst?

Hoe kijk jij het liefste naar sportwedstrijden? Ben jij een fanatiek supporter of doe je alleen mee als het Nederlands Elftal speelt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook