fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe lang moet je sporten om één paaseitje te verbranden?

paaseitje calorieen verbranden

Het is weer voorjaar en dat betekent dat alle supermarkten hier flink op inspelen. De supermarkt waar ik altijd boodschappen doe staat vol met chocoladehazen, chocolade eieren en natuurlijk die lieve kleine paaseitjes. Vroeger had ik er niet zo heel veel moeite mee om ze te weerstaan, maar dit jaar lijken mijn cravings voor chocolade groter dan ook. Ik ben inmiddels dan ook al aan mijn tweede zak toe en ik heb zo het gevoel dat dit niet de laatste zal zijn…

Lieve chocoladehaas

Het negeren van de grote chocoshow ging me ook dit jaar aanvankelijk goed af. Oogkleppen op en doorlopen naar de groente afdeling. Maar toen ik vorige week een hele mooie, lieve grote choco haas zag staan, brak ik. ‘Aaaaah, wat is hij lief! Ward, kijk nou hoe lief hij is!’ zei ik tegen Ward die al begon te lachen. Niet eerder voelde ik me zo verbonden met een chocoladehaas. Uiteindelijk wist ik de haas te laten voor wat hij was. Hiervoor beloonde ik mezelf met een zak gemengde paaseitjes.

Hoeveel calorieën bevatten ze?

En daar begon de ellende. Het verslinden van een zak paaseitjes kan je wel aan mij overlaten. Toen ik gisteren mijn tweede zak leeg kon weggooien begon ik me af te vragen hoeveel calorieën er eigenlijk inzitten. En dat is niet niks. Hierbij een overzichtje:

  • Melk: 45 calorieën per eitje
  • Wit: 45 calorieën per eitje
  • Puur: 40 calorieën per eitje
  • Gevuld met likeur: 37 calorieën
  • Gevuld met praliné: 52 calorieën

Als je één eitje eet valt het nog mee met de schade. Het probleem is dat het nooit bij één eitje blijft. Eerder 11. Maar wanneer je er 11 eet, kan je al snel zo’n 450 calorieën bij jouw calorieën van die dag optellen. En dat is ongeveer een kwart van wat je mag op een dag.

Hoe lang moet je bewegen om ze te verbranden?

Gelukkig kan je het eten van choco eieren compenseren met bewegen. Om één paasei te verbranden moet je ongeveer 10 minuten wandelen of 5 minuten hardlopen. De vraag is alleen: vind je het dat waard? En op die vraag zal je toch echt zelf antwoord moeten geven… Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook