fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe lang is het glas water op je nachtkastje houdbaar?

Voor het slapengaan zet ik altijd een glas water op mijn nachtkastje. Ik heb veel allergieën en heb dus vaak last van een droge keel en hoestbuien. Een slokje water helpt vaak goed en het neerzetten van een gevuld glas is dan ook een vast onderdeel in mijn avondroutine. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd een schoon glas en doe hier vers water in, maar het komt soms voor dat dit er bij inschiet. Ik drink dan water van de avond daarvoor en vroeg mij af: is dat wel hygiënisch

Hoe lang houdbaar?

Het meest hygiënische is om elke dag een schoon glas, met vers water op je nachtkastje te zetten. Laat je het langer staan, dan zal de waterkwaliteit aangetast worden. Dit komt vooral door de groei van bacteriën, die bijvoorbeeld via jouw mond in het water terecht zijn gekomen. Is je kamer dan ook nog eens lekker warm of komt er direct zonlicht op het glas? Dan vermenigvuldigen de bacteriën zich rap.

Lees ook: Kan water in een flesje echt niet over de datum raken?

Warmte, licht en hoe schoon

Kan je daar ziek van worden? Dat hangt er vanaf hoe jouw weerstand is en hoeveel en welke bacteriën zich in het glas bevinden. Als je water te lang op je nachtkastje laat staan en je drinkt het vervolgens toch, zou het dus inderdaad kunnen dat je ziek wordt. Moet je een inschatting maken? Kijk dan vooral naar deze drie graadmeters: hoe warm is de kamer, hoe licht is de kamer en hoe schoon was het glas toen je hem vulde?

Conclusie

Hoe lang het water op jouw nachtkastje dus houdbaar is? Daar is geen exact antwoord op te geven. Houd als indicatie aan dat je gewoon elke dag een schoon glas met vers water neerzet. Word je meteen ziek als hij een nachtje langer blijft staan? In principe niet.

Praat mee

Zet jij elke avond een schoon glas water op je nachtkastje? Of drink jij net zo lang uit het glas totdat het leeg is? Ik ververste mijn water in principe al elke dag, maar heel af en toe schoot het er bij in. Daar ga ik nog alerter op zijn! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening en ervaring. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Reageer ook