fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe laat je je huis veilig achter als je op vakantie gaat?

Lekker op vakantie binnenkort? Fijn hoor! Maar, zorg ervoor dat je niet heel vervelend nieuws krijgt als je weg bent of thuiskomt. Dat er bijvoorbeeld is ingebroken of iets is afgebrand. We hebben een aantal handige tips waardoor jouw vakantie niet met een sisser afloopt.

1. Post nooit op social media dat je op vakantie gaat

Het is heel leuk om een foto o Facebook te plaatsen met de tekst: ‘Inpakken voor Ibiza! Can’t wait!’. Zo weten je vrienden inderdaad dat jij lekker naar Ibiza gaat, maar ook vage kennissen kunnen er zo achterkomen. Plaats alle leuke vakantiekiekjes en verhalen zodra je thuis bent, zo weet niet het hele internet dat jullie er een tijd niet zijn. Bespreek dit trouwens ook met de kids, die zien hier niet altijd het belang van in!

2. Laat een buurvrouw/-man de post dagelijks pakken

Dieven kunnen een huis dat langere tijd leegstaat makkelijk herkennen wanneer ze een uitpuilende brievenbus zien. Vraag een buurvrouw/-man om dagelijks je post te pakken, zodat dit niet iets is wat kan opvallen.

3. Doe alle ramen en deuren dicht en op slot

Dit lijkt heel logisch, maar we horen toch nog vaak dat het hier misgaat. Doe alle ramen en deuren dicht en op slot. Ook als je deur automatisch dichtvalt is het heel belangrijk om hem alsnog op slot te draaien. Doe je dit niet en er komt een inbreker binnen? Dan ben je niet verzekerd!

4. Haal alle stekkers uit de stekkerdozen

Een tip voor de brandveiligheid én voor het besparen van stroom. Voorkom kortsluiting door alle stekkers uit stekkerdozen te halen. Kan dit niet, zet het apparaat dan echt uit en niet op stand-by. Zo bespaar je ook nog eens energie wanneer je niet thuis bent!

5. Zorg voor verlichting rondom het huis

Laat ’s avonds automatisch een paar lampen aanspringen rondom het huis. Een donker en onverlicht huis nodigt inbrekers een stuk eerder uit dan een huis waar ze letterlijk in de spotlight staan.

6. Zet geen trappen en/of ladders rondom het huis

Maak het inbrekers niet te makkelijk! Door zelf een ladder of trap naast het huis te zetten kunnen inbrekers hem gebruiken om naar een dakraam te komen. Vanaf hier kunnen ze misschien makkelijk en ongezien naar binnenkomen en ben jij de pineut als je thuiskomt.

7. Vraag de buren een oogje in het zeil te houden

En last but not least: vertel tegen je buren dat je op vakantie gaat. Zien ze vreemde mensen rondom het huis? Dan kunnen ze meteen actie ondernemen.

Reageer ook