fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kun je jouw Instagram pagina snel laten groeien?

Hoe lang gebruik jij Instagram al? Ik had het er laatst met een vriendin over en we kwamen erachter dat wij de app al sinds 2010 gebruiken. Dat is meteen sinds de lancering, die twaalf jaar geleden plaatsvond. We konden eigenlijk bijna niet geloven dat Instagram al zo lang in ons leven is en dat we het nog steeds elke dag met veel plezier gebruiken. Wat mij betreft is het absoluut een blijvertje en het zou mij dan ook niet verbazen als we het over twaalf jaar nog steeds gebruiken. Mijn persoonlijke Instagram-pagina is klein; ik zit net onder de 400 volgers. Iedereen die mij volgt ken ik persoonlijk en dat vind ik heel belangrijk. Mijn ambitie ligt niet bij het verkrijgen van zo veel mogelijk volgers. Bij mijn vriendin is dat heel anders. Zij heeft maar liefst 5.000 volgers en zou er het liefst nog een miljoen bij zien komen. Maar hoe doe je dat, groeien op Instagram? 

Wees origineel en blijf bij jezelf

Wat grote Nederlandse influencers als Monica Geuze, NikkieTutorials en Vivian Hoorn met elkaar gemeen hebben? Ze zijn alle drie groot geworden door helemaal zichzelf te zijn op social media. Ze hebben duidelijke waarden waar ze voor staan, ze zijn herkenbaar en veel mensen herkennen zich in ze. Staan ze altijd perfect opgemaakt op beeld? No way, ze tonen zich ook regelmatig zonder make-up of in een minder flatterende pose. Ze zijn origineel en blijven dicht bij zichzelf; dat is hun kracht!

Elke dag actief

Om het goed te doen in de algoritmes van Instagram en om jouw volgers betrokken te houden, is het slim om elke dag actief te zijn. Je hoeft natuurlijk niet steeds een mega gelikte foto op je feed te plaatsen, maar ga zeker dagelijks voor een aantal Stories. Kies voor een mix van foto’s waar je zelf opstaat en foto’s die laten zien wat je aan het doen bent. Foto’s in een restaurant of club zijn leuk, maar laat het ook zien als je ziek op bed ligt of je met een lekke band langs de weg staat. Juist de combi maakt het leuk én relatable!

Volgers kopen

Wil je graag een snelle boost aan je volgers geven? Dan zou je ook volgers kunnen kopen. Instagram volgers kopen? Let goed op waar je dit doet, want soms zijn het geen echte mensen die ook niet voor interactie zorgen. Een organische groei van je pagina heeft altijd de voorkeur, maar sommige mensen vinden zo’n flinke boost ook wel heel lekker. Niet alleen voor Instagram zou je volgers kunnen kopen, ook voor andere platforms kan het. Denk hierbij aan Facebook volgers of TikTok volgers kopen. Persoonlijk zou ik dit niet zo snel doen (simpelweg omdat ik mijn Instagram graag zo klein en persoonlijk mogelijk houd), maar als je snel veel volgers wil kan het dus wel.

Maak Reels

Het delen van Reels zorgt ervoor dat je sneller onder de aandacht komt bij een grote groep potentiële volgers. Reels worden vaak zeer goed verspreid door Instagram en het is dan ook zeker aan te raden om hier gebruik van te maken. Denk vooraf goed over je Reels na, zodat ze origineel en interessant zijn. Kijk hierbij ook naar waarop je nieuwe volgers zou willen binnenhalen. Doe je veel met mode? Gaan dan voor een Reel waarop je diverse outfits toont. Pak jij mensen in met humor? Maak dan een grappige Reel. Zo kun je heel wat nieuwe volgers aan je binden!

Zoek de interactie

Instagram is een sociaal platform. Maak hier gebruik van! Geef een like als je een foto leuk vindt en plaats ook lekker vaak reacties. Niet alleen is dit leuk voor de ontvanger van de like/reactie, het zorgt er ook nog eens voor dat die persoon en al zijn/haar volgers jou even voorbij zien komen. Daarnaast zou je met een groepje vriendinnen kunnen afspreken dat jullie altijd op elkaars foto’s reageren. Zo pakt het algoritme van Instagram de post hopelijk goed op en heb je meteen veel leuke reacties onder je foto.

Hoe gebruik jij je Instagram-account? Wil je net als mijn vriendin graag zo veel mogelijk volgers krijgen, of houd je het liever wat kleiner? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Reageer ook