fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kun je een kantoor sfeervol en efficiënt verlichten?

Wanneer je een eigen kantoor hebt, komen daar heel wat verantwoordelijkheden bij kijken. Zo is het belangrijk dat het aan alle brandveiligheidseisen voldoet, dat je er prettig achter een goed bureau op een goede stoel kunt werken en dat er een sfeer hangt waarin je lekker productief kunt zijn. Hoe dit precies voor jou is, is natuurlijk heel persoonlijk en afhankelijk van je bedrijf. Maar, iets wat wél voor elk bedrijfspand hetzelfde is, is dat het goed verlicht moet zijn. Want zonder licht, dan kan je niet werken. 

Waar houd je rekening mee?

Als je keuzes maakt in de verlichting van je kantoor, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het allereerst belangrijk om te weten hoeveel licht er zonder extra verlichting aanwezig is, hoeveel licht je nodig hebt en welke sfeer je wilt neerzetten. Een warenhuis heeft een ander soort verlichting nodig dan een chique vergaderruimte.

Paneelverlichting

Een verlichtingssoort die je in veel kantoren en bedrijfspanden ziet, is paneelverlichting. Dit zijn platte, vaak vierkante of rechthoekige lampen die in het paneelplafond zijn weggewerkt. In het verleden werd dit nog weleens als lelijk of oncharmant gezien, maar tegenwoordig kan je met de juiste paneelverlichting echt prachtige resultaten boeken.

Sfeer creëren 

Heb je een kantoor waar je veel klanten ontvangt? Dan is het natuurlijk leuk om ook nog wat sfeerverlichting neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan leuke lampjes op ieder bureau, een hippe lamp in de zithoek of in de kantine. Zo wordt het ook nog eens heel erg gezellig.

Bespreek het met je werknemers!

Voordat je een heel nieuw lichtplan opstelt en aanschaft, is het slim om eerst met je werknemers te bespreken waar zij behoefte aan hebben. Werknemers zijn productiever wanneer ze in een werkomgeving werken waar zij zich op hun gemak voelen en waar ze het gevoel hebben dat er naar ze geluisterd wordt. Door eerst hun mening en wensen te peilen sla je twee vliegen in één klap: je weet wat ze nodig hebben om goed te kunnen werken én je laat zien dat je hun mening op prijs stelt en er daadwerkelijk wat mee doet.

Hoe doe jij dit?

Hoe is jouw kantoor momenteel verlicht? En hoe ben je tot deze beslissing gekomen? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met verlichting! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook