fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kom je van die ongezonde snackverleiding af?

Energiek en slank de zomer door? Voorkom dan de middagsnackverleiding, want 15:00 uur is hét moment op de dag dat het lichaam het meest snakt naar suikers en koolhydraten. Rond dit tijdstip gaan de meeste mensen de fout in, blijkt uit onderzoek van Het Nieuwe Atkins. Een lunch met koolhydraten en suikers, zoals een witte boterham met chocoladepasta, leidt een paar uur na de maaltijd weer tot het eten van ongezonde tussendoortjes. Het zorgt voor een schommelende bloedsuikerspiegel waardoor het lichaam trek krijgt in suikers en ‘snelle’, ongezonde koolhydraten. Met vijf aanpassingen in het dagelijks eetpatroon omzeil je de ’15:00 valkuil’.

De vijf tips van Erica Slof om de ‘15.00 uur snackverleiding’ te voorkomen:

1. Vermijd zoveel mogelijk producten met suikers en witmeel – waaronder frisdranken, snoep, pasta en witbrood – deze veroorzaken een schommelende bloedsuikerspiegel (en energie!) waardoor je je moe en lusteloos voelt.

2. Eet kleine maaltijden om de 3 tot 4 uur. Mensen voelen zich vaak moe en slaperig halverwege de middag als het glucoseniveau daalt en het energieniveau daarna volgt. Het regelmatig consumeren van maaltijden en snacks met een laag aantal koolhydraten helpt dit te voorkomen.

3. Kies voor onbewerkte volkorenproducten. Naast de goede koolhydraten kun je denken aan vette vis, kip, rundvlees, eieren, noten en zuivel.

4. Eet gezondere snacks. Dit zijn hapjes met een laag aantal koolhydraten (zoals Atkins-repen, een handje noten, een schaaltje rauwkost of een stukje vis). Houd deze gedurende de dag bij de hand om de ‘snoepverleiding’ om 15.00 uur te weerstaan en toch te genieten van een snack.

5. Eet voldoende vetten. Vetarme producten of producten met 0% vet bevatten vaak toch veel suikers. Door voor vollere producten te kiezen heb je deze suikers niet nodig en heb je sneller een voller gevoel én minder behoefte aan tussendoortjes

 

Erica Slof is een geaccrediteerd dietiste bij Atkins. Het Atkins dieet werd in de jaren ’70 ontwikkeld door de Amerikaanse arts Robert C. Atkins en is een van de grootste aanbieders op het gebied van gewichtsbeheersingsprogramma’s wereldwijd. Inmiddels is het Atkins dieet verder ontwikkeld op basis van de meest recente medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Atkins produceert en verkoopt een reeks koolhydraatarme producten die de principes van het Atkins dieet ondersteunen. De producten worden wereldwijd in meer dan 50.000 winkels verkocht. In Nederland zijn deze producten verkrijgbaar bij alle grote supermarkten en drogisterijen.

 

Reageer ook