fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kleed je je vlak na de bevalling?

Elke keer als je op de wegschaal staat, is het cijfer ietsjes hoger. Je buik wordt groter en je houdt wat meer vocht vast. Als je zwanger bent koop je dan ook een hele nieuwe garderobe, je kleding past ten slotte niet goed meer als je eenmaal begint te groeien. Na de bevalling ben je in één klap een paar kilo lichter. De baby, placenta en het vruchtwater zijn er tenslotte uit. Maar je oude kleding? Die pas je waarschijnlijk niet meteen weer!

In je oude jeans

Er zijn zeker verhalen van vrouwen die twee weken na de bevalling weer in hun oude jeans passen. Maar, eerlijk is eerlijk: dat is redelijk zeldzaam. Was dit bij jou het geval? Dan ben je waarschijnlijk niet zo veel aangekomen tijdens de zwangerschap én ben je gezegend met ‘goede’ genen. Helaas is dit bij de meeste vrouwen wel anders dus. Maar wat draag je dan na de bevalling?

Grote onderbroek

Direct na de bevalling ga je waarschijnlijk het liefste voor een comfortabel huispak. Wat je daar onder draagt? Een voedingsbh en een katoenen slip waar het kraamverband goed inpast. Geloof mij: hoe groter de onderbroek, hoe lekkerder hij zit. Je mooie lingerie zou ik om twee redenen nog even in de kast laten liggen: bloedvlekken gaan er niet altijd makkelijk uit én na je bevalling voel je je waarschijnlijk niet op en top sexy. Lekker voor comfort gaan dus!

Nog even in je zwangerschapsbroek

Na de kraamperiode is het tijd voor wandelingetjes, koffie dates met de meiden uit je puf club én natuurlijk al je vaste plekjes af om je nieuwe baby te showen. De meeste vrouwen doen dit liever niet in hun huispak en kleden zich dan ook graag weer normaal aan. Je oude broek past waarschijnlijk nog niet dicht, dus trek lekker een zwangerschapsbroek aan. Zit hij wat los bij de buik? Dan kan je hem een keer heet wassen en even in de droger gooien. Zo kan je er even mee vooruit.

Nieuwe kleding kopen

Zitten je zwangerschapsbroeken ook niet lekker meer? Dan is het officieel tijd om te gaan shoppen! Een leuke bezigheid voor tijdens je verlof. Zit je al aan het einde van je verlof? Dan kan het fijn zijn wat nieuwe outfits voor op de werkvloer aan te schaffen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleding van Geisha bij Expresswear.nl.

Weer in shape komen

De druk om na je bevalling weer in shape te komen, kan best groot zijn. Zelf had ik het gevoel twee weken na mijn bevalling weer in mijn oude broeken te moeten passen. In de realiteit is dit echter voor maar weinig vrouwen weggelegd. Wees niet te hard voor jezelf, je hebt net een kindje gekregen. Dit is een prachtige toevoeging aan je leven, die nou eenmaal iets met je lichaam heeft gedaan. En daar is helemaal niks mis mee!

Wat vond jij na je bevalling prettige kleding om te dragen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

zwaan -

mijn zwangerschaps kleding bleef ik na een bevalling altijd nog een aantal weken dragen , maar bij mij heeft het nooit erg lang in de kast gelegen of gehangen , want het is bij mij 2 keer gebeurt dat ik na 3,5 maand alweer zwanger was

Reageer ook