fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je een trouwring die je over 30 jaar ook nog mooi vindt?

trouwring

Ruim een jaar geleden stapten Ward en ik in Amsterdam in het huwelijksbootje. Elke keer als ik aan deze dag terugdenk, moet ik weer lachen. Van de locatie tot de gasten en van het eten tot de ringen: echt alles was perfect. Het overnieuw doen kan helaas niet, maar gelukkig heb ik nog een paar hele mooie dingen waardoor ik nog vaak aan de dag kan terugdenken. Zo blader ik elke maand nog wel even door ons trouwalbum en kijk bijna ieder uur naar mijn mooie trouwring. En over die laatste wil ik het graag met je hebben! Want hoe kies je nou een trouwring die je over 30 jaar ook nog mooi vindt? 

Elke dag dezelfde

‘Je realiseert je wel dat je de rest van je leven nog maar één man in je bed hebt dan he?’, zei een vriendin gekscherend tegen mij toen ik haar vertelde dat Ward en ik gingen trouwen. ‘Haha ja! En elke dag dezelfde ring om’, vulde ik haar lachend aan. Het was een gezellig gesprek met een dikke knipoog, waar toch ook wel een kern van waarheid inzit. Want ja: je blijft (als het goed is) voor de rest van je leven bij de persoon waarmee je bent getrouwd én je draagt daarbij iedere dag dezelfde ring. Ik vind het een heerlijk vooruitzicht, maar wel op de voorwaarde dat het een leuke man en een mooie ring is.

Hints

Het kiezen van een trouwring waar je de rest van je leven blij mee gaat zijn, begint eigenlijk al bij de verlovingsring. Het is dus eigenlijk al best handig om al voor jullie verloving een beetje naar je geliefde door te laten schemeren wat jij mooi vindt. Houd je van geelgoud of meer van witgoud? En ben je dol op een klassieke diamant of zou je een andere of juist geen steen mooi vinden? Met af en toe een paar hints droppen is niks mis. Sterker nog: de meeste mannen vinden het alleen maar fijn als jij laat merken waar je blij van wordt.

Trouwring kopen

Is het huwelijksaanzoek binnen en prijkt er aan je vinger een mooie verlovingsring? Dan is het tijd om te beginnen met het plannen van jullie grote dag! Eén van de dingen die je dan mag doen, is het kiezen van trouwringen. Wij hebben hier een echt leuk dagje van gemaakt en zijn samen naar een juwelier gegaan. Hier kan je alle ringen meteen passen en kijken hoe hij bij je verlovingsring staat. Ook is het fijn dat ze de juiste maat opnemen en alles zorgvuldig bestellen. Wij deden dit in Amsterdam, maar ook bij een juwelier in Harderwijk of aan de andere kant van het land word je vaak goed geholpen.  Voor mij was het vrij helder wat voor ring ik zocht: een geel gouden ring, met een smalle band en kleine diamantjes. Deze ring vond ik zó mooi, tijdloos en passend bij mijn verlovingsring, dat ik zeker wist dat ik hem over 30 jaar ook nog mooi vind. Ward ging voor een klassieke geel gouden band. Die hij overigens nooit om heeft. Maar dat terzijde, haha!

Gevoel en symboliek

Kijk bij het kiezen van een trouwring dus naar kleur, stijl en het gevoel wat je erbij hebt. Soms hoor je weleens dat je bij tijdloze items maar beter niet voor een te uitgesproken stijl kunt gaan. Daar ben ik het niet mee eens, ga voor een trouwring waarbij jij het gevoel hebt dat het jouw stijl en jullie liefde vertegenwoordigt. Uiteindelijk is het toch vooral het gevoel bij en de symboliek van de ring die hem voor jou perfect maken.

Wat vind jij een mooie ring? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Je kunt iets over doen of opnieuw, maar overnieuw bestaat niet. En een huwelijk betekent niet per definitie dat je nooit meer mee een ander het bed deelt.

Reageer ook