fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je een goede rijschool voor je kind?

Een paar maanden geleden zag ik iets op tv waar ik enorm van schrok: Alberto Stegeman ontmaskerde rijinstructeurs die hun leerlingen ‘in natura’ liet betalen. De veelal piepjonge meiden konden zo hun rijbewijs gratis halen, in ruil voor seksuele handelingen. Is dat niet hartstikke verboden? Nee, zo lang de leerlingen meerderjarig zijn en zelf toestemming geven is dit toegestaan.  Kan jij je voorstellen dat jouw dochter of zoon seksuele handelingen verricht om zijn of haar rijbewijs te halen? Vreselijk.

We willen je niet bang maken, maar je er wel op attenderen. Er zijn gelukkig heel veel rijscholen waar het helemaal goed zit. Maar hoe vind je die? En hoe voorkom je dat je wordt opgelicht? We geven je hier een paar handige tips waarmee je een goede rijschool voor je kind kunt uitkiezen!

1. Bespreek het met vrienden en familie

Heb je mensen in je omgeving wiens kind(eren) recentelijk hun rijbewijs hebben gehaald? Vraag ze om advies? Misschien kunnen ze iemand aanraden of juist sterk afraden. Je eigen vrienden zijn over het algemeen te vertrouwen en een goede bron van informatie.

2. Ga niet meteen in zee met de eerste leraar die je tegenkomt

Vraag voordat je met iemand in zee gaat altijd of je eerst een gratis proefles mag volgen en doe dit bij twee rijscholen. Zo kun je ze kosteloos met elkaar vergelijken en kan jouw kind kiezen voor de instructeur en rijschool die het beste bij hem of haar past.

3. Leg contact met een gerenommeerde organisatie

Er zijn flink wat organisaties die zich hebben gespecialiseerd in het aanbieden van professionele en goede rijlessen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ANWB of Fresh Drive. Fresh Drive heeft een bestand met gemotiveerde en ervaren rijinstructeurs waarbij je zeker weet dat het goed zit. Zo stuur je je kind toch met een veel prettiger gevoel de weg op!

Wil je de aflevering van Alberto Stegeman ‘Seks voor rijlessen’ bekijken? Dat kan hier! Door de bovengenoemde tips te gebruiken is de kans dat jouw kind bij zo’n instructeur in de auto komt tot een minimum beperkt.

Reageer ook