fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je de juiste galajurk voor verschillende gelegenheden?

Ik ben dol op een feestje! En is er een dresscode? Dan ben ik al helemaal de gelukkigste vrouw op aarde. Waar heel veel mensen het liefst gewoon in hun spijkerbroek en op sneakers naar het feest zouden gaan, maak je mij blijer dan blij met een specifieke dresscode. Met stip op één staan voor mij feestjes waarbij ik een galajurk aan mag. Het voelt direct heel feestelijk en speciaal. Mocht je nog niet zo vaak een galajurk hebben gedragen, dan kan het zijn dat je benieuwd bent naar de juiste galajurk voor verschillende gelegenheden. Lees mee!

White tie of black tie

Een galajurk wordt over het algemeen gedragen bij de dresscode ‘white tie’ en ‘black tie’. White tie is de meest uitgebreide en formele dresscode. Hierbij dragen heren een rokkostuum met witte vlinderdas. Vrouwen mogen bij white tie een mooie galajurk kopen. Daarbij dragen ze lange handschoenen en sieraden. Bij de dresscode black tie dragen heren een smoking en vrouwen een galajurk. Sieraden en handschoenen zijn bij black tie minder belangrijk. Ook black tie is erg chique, maar al een stuk ‘relaxter’ dan white tie.

Gelegenheid

Als je naar een galajurken winkel gaat om een mooie japon te kiezen, is het goed om al een beetje een beeld van de gelegenheid te hebben. Dit kan jou en de verkoopmedewerker helpen bi het kiezen van de perfecte jurk. Zo is het bij een huwelijk niet de bedoeling dat de jurk wit of zwart is. Is er een bal of dansfeest? Let er dan zeker op dat je een jurk kiest waarin je lekker kunt dansen. Heb je een diner of banket op de planning? Dan is het weer fijn als je goed kunt zitten in de jurk. Wij geloven bij het kiezen van een galajurk dat hij vooral comfortabel moet zijn. Dan heb je de leukste avond!

Schoenen

Onder een galajurk draag je nette schoenen. Wat je wel in je achterhoofd kunt houden, is dat de lange jurk net over de schoen heen valt. Je kunt er dus zeker voor kiezen om je meest comfortabele (en misschien minst hoge?) pumps aan te trekken. Neem bij het kopen van je galajurk de schoenen mee die je erbij wilt dragen; je kunt hier bij het vermaken van de jurk dan rekening mee houden. Kan of wil je jouw jurk niet laten vermaken? Gebruik je schoenen dan om te zorgen dat de jurk de perfecte lengte heeft. Is de jurk aan de lange kant? Kies dan voor hoge (plateau) pumps. Is de jurk wat kort? Ga dan voor schoenen met een lage hak, bijvoorbeeld een kitten heel.

Praat je met ons mee?

Wat vind jij een mooie jurk? Hoe belangrijk is comfort voor jou? En zou je zelf een galafeest organiseren? Praat mee in de reacties onder dit artikel en deel jouw ervaringen en tips. Dat vinden we altijd erg gezellig!

Afbeelding: Christina Langford-Miller via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook