fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies ik een tandarts voor mijn kinderen?

Hoe kies ik een tandarts voor mijn kinderen?

Morgen is het weer zover; mijn kinderen mogen (nou ja, zeg maar gewoon ‘moeten’) weer naar de tandarts. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Ward -mijn man die tandarts is- niet hun tandarts. Waarom? Op de eerste plaats omdat zijn praktijk zich in Emmeloord bevindt en dat wat ver rijden is. Op de tweede plaats omdat wij vinden dat ze net als ieder ander kind moeten wennen aan een ‘vreemd’ persoon die een kijkje in je mond neemt. Maar hoe hebben wij de tandarts voor onze kinderen gekozen. Ik vertel je er alles over in dit artikel. Hoe kies ik een tandarts voor mijn kinderen?

Hoge opleidingseisen

Bij het kiezen van een tandarts kan er in Nederland gelukkig weinig misgaan. De opleidingseisen die worden gesteld aan Nederlandse tandartsen zijn hoog en in de regel kun je er dus op vertrouwen dat de meeste tandartsen gewoon goed zijn. Er zijn dus andere factoren waarop de focus ligt bij het kiezen van een tandarts voor je kinderen.

Dichtbij huis

Wat ik als werkende moeder met twee jonge kinderen op de eerste plaats belangrijk vind, is dat de tandarts lekker dichtbij is. Ik ben hartstikke druk en ik ben dan ook het liefst zo min mogelijk tijd aan reizen kwijt. Zoek in eerste instantie dan ook naar een tandarts in je eigen dorp, wijk of gemeente. Zo kun je er lekker op de fiets naartoe en ben je weinig tijd kwijt aan de reis er naartoe. Of je nou zoekt naar een tandarts Amsterdam of dat je kijkt voor een tandartspraktijk Den Haag: ga voor lokaal!

Oude of jonge tandarts

Ook heel belangrijk vind ik het gevoel bij een tandarts. De een kiest liever voor een oudere tandarts met veel ervaring en de ander voelt zich prettiger bij een jonge tandarts die alles van de nieuwste behandelmethodes weet. Weer een ander maakt het helemaal niet uit, als ze maar snel en goed geholpen wordt.

Stabiel team

Veel tandartspraktijken kampen met behoorlijke personeelstekorten. Dit komt enerzijds door de krapte op de arbeidsmarkt, anderzijds doordat er elk jaar meer tandartsen met pensioen gaan dan er afstuderen. Vraag bij een nieuwe praktijk of ze voldoende tandartsen en medewerkers hebben en of het team stabiel is. Als jij het belangrijk vindt om elke keer dezelfde gezichten te zien, dan is dat relevante informatie. Maakt het jou niet uit wie er aan de stoel staat? Dan hoef je hier natuurlijk ook niet naar te vragen.

Volledig vergoed

Het is voor kinderen belangrijk om al op jonge leeftijd een tandarts te bezoeken. Bij voorkeur twee keer per jaar. Als ouder kost je dit niks; tandheelkundige zorg wordt voor kinderen volledig vergoed. Maak hier gebruik van en geef het gebit van je kinderen een goede start.

Hoe kies ik een tandarts voor mijn kinderen?

Hoe kies ik een tandarts voor mijn kinderen? Zoek een tandarts waar jij en je kinderen zich prettig voelen. Dan zit je eigenlijk altijd goed. Ik ben heel benieuwd wat jij een goede en fijne tandarts vindt. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Polina Zimmerman

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook