fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies ik een BSO die bij mijn kind past?

Wanneer je kindje naar de basisschool gaat, kan het zijn dat het ook begint op de buitenschoolse opvang (BSO). Om ervoor te zorgen dat jouw kindje zich op zijn gemak voelt en dat jij het met een gerust hart achterlaat, is het zaak een BSO te kiezen die bij jouw kind past. Waar kun je rekening mee houden en welke mogelijkheden zijn er allemaal? We vertellen erover in dit artikel. Lees je met ons mee? 

Locatie en samenwerking met school

Bij het kiezen van een BSO is het slim om op de (toekomstig) basisschool te vragen met welke BSO’s zij samenwerken. Dit betekent niet alleen een soepele overdracht, het is ook fijn om te weten dat jouw kind gezellig met zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes uit de klas kan spelen. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met de locatie van de BSO. Ligt deze dichtbij de school en kunnen de kinderen er naartoe lopen? Of moeten ze met een Stint of BSO-bus worden vervoerd?

Activiteiten en programma

Niet elke BSO heeft dezelfde daginvulling. Bij sommige BSO’s worden er weinig activiteiten ondernomen en spelen de kinderen vooral op eigen initiatief met elkaar. Andere BSO’s hebben juist een programma gevuld met sport en spel. BSO de Thuisclub faciliteert bijvoorbeeld dat kinderen zelf uit creatieve en sportieve activiteiten kunnen kiezen, zoals buiten voetballen of binnen knutselen. En kijk ook wat er in de vakanties georganiseerd en ondernomen wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BSO de Thuisclub (@dethuisclub)

Eten en drinken

Ook wat betreft eten en drinken zijn er grote verschillen tussen BSO’s. Bij de één krijgen de kinderen een cracker en wat fruit na school, terwijl ze bij de ander een warme maaltijd eten. Dat laatste is zeker prettig als ze daar tot laat zitten en hierdoor thuis snel naar bed kunnen. Bespreek tijdens de rondleidingen bij de BSO’s wat de mogelijkheden zijn.

Openingstijden en ophalen

Vraag naar de openingstijden van de BSO, zeker als je vaak tot laat aan het werk bent. Er zijn locaties die om 18:30 uur de deuren sluiten, maar, maar ook plekken waar je kind tot later welkom is. Handig om mee te nemen bij het maken van jullie keuze.

Vertrouwen en wat andere ouders zeggen

Uiteindelijk is vertrouwen het aller belangrijkst. Vraag aan ouders om je heen hoe hun ervaringen met de BSO’s in de buurt zijn. Natuurlijk wil je alle leuke en positieve verhalen horen, maar ook eventuele minpunten. Dit kan enorm helpen bij het nemen van een deze belangrijke beslissing.

Praat je gezellig met ons mee?

Wat vind jij belangrijk bij het kiezen van een BSO voor jouw kind? Praat jij hierover met school en andere ouders of neem je de beslissing helemaal op basis van de website? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook