fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je je kinderen onopgemerkt suiker- en zoetstofvrije drankjes leren drinken?

Het lekkere van mijn werk bij Damespraatjes is dat ik kan werken waar ik zelf wil. Het enige wat ik nodig heb is een goede dosis inspiratie, een internetverbinding en natuurlijk mijn laptop. Vandaag is het heerlijk weer en ik kies er dan dus ook voor om op het bankje voor ons huis kantoor te houden. Flesje ijskoud water erbij, laptop open en ik verklaar Damespraatjes voor geopend!

In de speeltuin

Ons huis ligt aan een van de leukste pleinen met speeltuin in Amsterdam Oud-West. Als je er in de buurt woont, weet je vast over welk plein ik het heb. Vanuit mijn buitenkantoor kijk ik uit op de speeltuin en alle spelende kinderen. Zo rond een uur of 13:00 komt er een groepje moeders met coolboxen de speeltuin in. “Komen jullie wat drinken en een broodje halen?” hoor ik ze roepen. Binnen no time zijn de moeders onzichtbaar door de grote groep kinderen die zich om hen heen heeft verzameld. Alle kinderen krijgen een boterham en een pakje drinken. Meteen denk ik terug aan mijn kindertijd. Ook toen kreeg ik vaak een boterham en een pakje sap of limo van mijn moeder tijdens het spelen.

Ik besluit eens wat dichterbij de kinderen te gaan zitten. Wat zouden ze drinken? Al snel zie ik dat het een zoet drankje van een bekende fabriek is. Lekker, maar bomvol suiker. Wist je dat een kind tussen de 5 en 10 jaar oud 4 klontjes suiker per dag mag? En wist je dat er in één pakje drinken ongeveer die hoeveelheid zit en in sommige pakjes zelfs meer? Eigenlijk een gek idee om je kind in één klap zijn hele dagelijkse suikerbehoefte te geven. Dat zou inhouden dat er de rest van de dag helemaal niet gesnoept meer mag worden. Dat is jammer, want op zo’n mooie warme dag is een ijsje ook wel heel lekker…

Ja, ik weet het: kinderen zijn gek op zoet en zo nu en dan mogen ze ook zeker wat lekkers. Toch is het goed om stil te staan bij de immense hoeveelheden suiker die ze nu binnenkrijgen. En dat terwijl er ook hele lekkere alternatieven zijn! Denk bijvoorbeeld eens aan water met wat citroen en munt. Tegenwoordig kan je dat water met een smaakje ook gewoon in de supermarkt kopen en Sourcy komt zelfs met een lekker watertje speciaal voor kinderen: Sourcy Water met een Fruitsmaakje.

Geen suiker en zoetstoffen

Sourcy water met een Fruitsmaakje is een drankje waar helemaal geen suiker en zoetstoffen in terug te vinden zijn. Zoals je op de verpakking kunt zien, bevat het meer dan 99% bronwater en een heel klein beetje natuurlijk fruitaroma. Ik heb ze zelf natuurlijk even geproefd en ook mijn buurjongentjes om hun mening gevraagd; wij zijn alle drie erg enthousiast. Sourcy Water met een Fruitsmaakje is precies wat het belooft: water met een subtiel smaakje. Hierdoor drink je eigenlijk gewoon water, maar heeft het net wat meer smaak.

Sourcy 1

Sourcy 2

Water drinken is belangrijk en het Voedingscentrum adviseert ouders om hun kinderen een liter water per dag te geven. Dit is vaak lastig omdat kinderen niet altijd dol zijn op water, dit vooral doordat ze weten wat er nog meer te drinken is (zoals frisdrank en suikerrijke sapjes). Sourcy organiseert daarom vanaf 12 mei acht weken lang de Wisseltruc Weken. Tijdens deze weken willen ze ouders informeren over de hoeveelheid suiker in drankjes en ze aansporen deze te vervangen door Sourcy Water met een Fruitsmaakje. Zo wennen kinderen op laagdrempelige wijze aan het drinken van water.

Lijkt jou dit wat?

Denk je dat jouw kinderen dit een lekker drankje zullen vinden? Waarom wel of waarom niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Sourcy 4

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Nicole -

Ik heb de aardbeien variant in huis gehaald, maar mijn dochtertje van bijna 4, vindt het niet lekker.
Ik doe haar vaak ranja, maar dan maar echt een heel klein beetje, zodat het niet te zoet is.
Yoki drink, doe ik water bij in.
En bv bij dubbelkruis ook.
Mijn vader woont op de boerderij en had niet echt wat te drinken thuis voor haar en toen heeft ie haar een glas water gegeven en gezegd, dat het boeren water was :-). Dat vond ze heel lekker, ga,ga

Linda Meester -

Onze kinderen vinden dit drankje niet lekker en ikzelf ook niet. Ik waardeer de poging van Sourcy. Ik zie andere merken een minder-suiker variant op de markt brengen, dus we gaan de goede kant op

mama van Sam -

deze drankjes worden vooral bij Albert heijn verkocht.

ik. heb er ook naar staan kijken. maar ons zoontje weigert al vanaf zijn geboorte om water te drinken. Hij gaat er zelfs van spugen als hij het een keertje wel drinkt.
en toen kreeg hij alleen nog maar melk…

Omdat hij er zo slecht tegen kan was ik bang dat dit drankje ook weer problemen zou geven en heb het dus maar laten staan. en appelsap voor Kids mee gepakt die wij aanlengen net als ranja (1 deel appelsap op 8 a 10 delen water)

volgende keer toch maar eens proberen.

RJ Lenssen -

de kinderen bij mijn opvang willen deze ook wel testen. het zou een goede vervanging zijn voor de ranja en/ of slimpie. waar wordt dit verkocht

sandra -

Wat leuk dat je het wilt gaan testen. Sourcy Water met een fruitsmaakje wordt verkocht bij Albert Heijn en Jumbo :). Liefs Sandra van Damespraatjes

Reageer ook