fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je hangende borsten voorkomen?

Vorige week sprak ik met een aantal vrouwen op kantoor over de ‘perfecte’ borsten. Groot, klein, een handje vol of maatje porno… Wat vinden we het mooist? Grappig feit: we dachten er allemaal anders over! Zo blijkt maar weer, de perfecte borst bestaat niet. Maar, waar vrouwen het wel over eens zijn, is dat ze liever niet willen dat hun borsten gaan hangen. Hoewel het deels onoverkomelijk is, is er wel een aantal manieren om het proces te vertragen. Hier 5 tips om hangende borsten (zo lang mogelijk) te voorkomen: 

1. Val niet te snel af 

Wanneer je snel afvalt, neemt het vetweefsel in je borsten ook snel af. Je huid heeft dan niet genoeg tijd om te wennen aan de nieuwe hoeveelheid vulling. Val rustig af en je zult zien dat dit je borsten een stuk beter doet dan super snel afvallen!

2. Kom niet te snel aan

Ben je aan het aankomen? Probeer dit dan zo rustig mogelijk te doen! Wanneer je snel aankomt groeit het vetweefsel in je borsten ook snel. Je huid kan dit niet bijhouden en verliest hierdoor elasticiteit. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld striae en een sneller ouder wordende huid. Ook dit doet je borsten geen goed!

3. Eet genoeg proteïnen

Proteïnen zijn niet alleen een goede bron van energie, ze zorgen ook voor een sneller herstel van de huid. Door genoeg kip, vlees, eieren, soja, noten en bonen binnen te krijgen zorg je voor een gezonde huid  met een hoog herstellend vermogen. Dit komt je borsten zeker ten goede!

4. Bescherm je borsten tegen de zon

UV-stralen zijn de vijand van de huid! Een te grote blootstelling aan UV-straling kan de kans op huidkanker vergoten én zorgt voor een snellere huidveroudering. Smeer je decolleté altijd goed in met een zonnebrand wanneer de zon schijnt, ook als je niet topless ligt te zonnen! Je borsten zullen je dankbaar zijn.

5. Train je borstspieren

In je borsten zelf zitten geen spieren, maar onder het vetweefsel liggen wel borstspieren. Train deze door twee of drie keer per week met gewichten te trainen. Het helpt je borsten steviger en mooier te blijven!

Heb jij nog goede tips voor het stevig houden van je borsten? Wij zijn heel erg benieuwd!

Lees ook: Enorm veel haaruitval. Moet ik naar de dokter?

haaruitval

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook