fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je een man op een nette manier afwijzen?

Momenteel heb ik een relatie met de liefde van mijn leven. We zijn heel gelukkig samen en ik kan me niet voorstellen dat we ooit uit elkaar gaan. In het verleden heb ik helaas wel een aantal relaties moeten verbreken en dat was nooit leuk. Want ‘gedumpt’ worden is natuurlijk vreselijk, maar iemand ‘dumpen’ is echt niet heel veel makkelijker.

Verschillende afwijzingen

Iemand afwijzen kan op een aantal manieren. Zo kan je iemand langzaam maar zeker minder van je laten horen, iemand plotseling helemaal niks meer laten horen, een grote ruzie starten en deze nooit uitpraten of in een rustig gesprek aangeven waarom je niet met hem verder wil. Naar ons idee is die laatste optie de beste, maar het is zeker niet de makkelijkste. Want hoe doe je dat nou, iemand op een nette manier afwijzen?

Duidelijkheid staat voorop

Datingcoach Tim Veninga legt je hier alles over uit in een van zijn video’s. Zijn boodschap is: wees duidelijk en draai er niet omheen. Wees vriendelijk, maar maak het niet mooier dan dat het is. Dat schept alleen maar verwarring. Benieuwd naar zijn hele advies? Bekijk de video!

Hoe denk jij hierover?

Heb jij hier wat aan? Ik moet zeggen dat ik het een hele goede en respectvolle benadering vind. Iemand afwijzen is niet leuk, dus kan je het maar beter in één keer goed doen. Om de zaak heen draaien heeft geen zin en maakt het alleen nog maar vervelender.

Heb jij ooit een relatie verbroken? Hoe heb je dit toen aangepakt? En wat vind jij zelf de mist vervelende manier, wanneer een man jou afwijst? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook