fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan een modemerk duurzaamheid doorvoeren?

Toen ik vroeger kleding kocht, keek ik maar naar twee dingen; vind ik het leuk en kan ik het betalen? Tegenwoordig gaat dat anders. Natuurlijk stel ik mezelf die twee vragen nog wel gewoon, maar ik heb een nieuwe vraag die ik mezelf bij het winkelen stel. Is deze kleding duurzaam? En ja, ga daar maar eens achterkomen… Gelukkig zijn er een aantal criteria die je kunnen helpen bij het maken van een juiste keuze. We nemen modemerk Elisabetta Franchi als voorbeeld. Hoe kan een modemerk duurzaamheid doorvoeren?

1. Het merk gebruikt geen echte veren

Veren kunnen je kleding warmte geven, je kent vast wel de dikke, donzen jassen waar veel mensen tegenwoordig mee lopen. Maar wist je dat dit super dieronvriendelijk is? De veren worden uit nog levende dieren getrokken en dit is enorm pijnlijk. Elisabetta Franchie gebruikt sinds 2014 geen echte veren meer in haar collectie. In plaats hiervan experimenteert ze met polyester en katoen. Dat zouden meer merken moeten doen…

2. Het merk gebruikt alleen FSC papier

FSC is een keurmerk voor duurzaam papier. Wanneer papier dit keurmerk gebruikt, weet je dat het papier niet zorgt voor een afname van de bebossing. Voor grote bedrijven is het van essentieel belang om zich hier mee bezig te houden, er wordt immers enorm veel papier gebruikt. Elisabetta Franchi doet dit al, maar heel wat merken kunnen hier nog wat van leren.

3. Het merk gebruikt geen bont

Zou jij in de huid van een ander mens willen rondlopen? Waarom dan wel in de huid van een ander dier? Het is ongelofelijk zielig om te zien hoe erg dieren lijden onder de bont-industrie. Elisabetta Franchi heeft dit al jaren door. Nu de andere merken nog.

War let jij op bij het kopen van kleding? Kijk jij naar duurzaamheid of vooral naar de prijs? We zijn hier heel benieuwd naar!

Ben je benieuwd naar de kleding van Elisabetta Franchi? Neem dan een kijkje op Winkelstraat.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook