fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Ka haar liefde voor fietsen op haar jongens overbracht!

Het is geen nieuws dat ik een fietsfan ben. Af en toe tot ergernis van Bob en Tom die het eigenlijk wel heel erg fijn vinden als ik ze met de auto naar school breng. Soms, heel soms doe ik dat, maar dan moet de regen ook echt met bakken uit de lucht komen. Anders gaan we gewoon lekker op de fiets.

Ik vind fietsen heerlijk. Ik zoef overal zo doorheen, hoef geen rekening te houden met eenrichtingsverkeer waarmee auto’s niet zelden wel mee moeten dealen. Naar de stad ga ik nooit met de auto. Van het geld dat ik aan de parkeergarage kwijt ben, drink ik liever een kop koffie. Bovendien ben ik sneller op mijn stalen ros dan met de auto.

Ondanks hun gemopper zijn mijn mannen goede fietsers. Ze waren nog maar klein toen ik ze al voorin het zitje van mijn stuur plantte. “Maar, maar hij kan nog helemaal niet goed zitten,” stotterde de mevrouw van het consultatiebureau verontwaardigd. Wel als ik een opgerold handdoekje in zijn rug propte, grijnsde ik. Heerlijk, die wind door zijn naar Zwitsal geurende haartjes. Fantastisch vonden ze het.

Boodschappenkrat

Met het grootste gemak deed ik boodschappen met twee jongetjes. Een voorop, de ander in het zitje op de bagagedrager, tassen vol eten in mijn krat. Nooit een saai moment op de fiets. Dan weer viel de jongste voorop in slaap en ondersteunde ik zijn knikkebollende hoofdje met een hand. De oudste maakte steevast prachtige tekeningen met zijn wijsvingertje op mijn rug. De keer dat ik ze even tegen de heg had aangezet omdat ik mijn portemonnee op het aanrecht had laten liggen, vergeet ik niet snel meer. Terwijl ik de sleutel van de keukendeur in het slot stak, hoorde ik een kreet en vervolgens twee huilende jongetjes. Mijn fiets, inclusief kroost, was omgevallen. Gelukkig in een zachte heg, maar toch.

Betaalbare dames fiets

Inmiddels crossen mijn jongens lekker op hun eigen fiets, en doe ik alleen boodschappen op mijn transporter met krat voorop. Om zo nu en dan lekkere tochtjes te maken, zocht ik een andere fiets. Ik googlede op betaalbare dames fietsen en kwam er talloze tegen. Ik heb een mooie uitgezocht waarmee ik regelmatig op pad ga.

En tot mijn grote vreugde vergezelt mijn oudste me soms. “Eigenlijk mam, snap ik wel dat je fietsen leuk vindt,” bekende hij laatst, “je ziet zo veel meer dan je in een auto zit.”

Dat ik plannen heb voor een fietsvakantie voor volgend jaar, heb ik nog maar even niet in de groep gegooid….

Fietsen jullie graag? Op wat voor een fiets doen jullie dat het liefst? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).  

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook