fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Ka gek op spinnen werd

Sporten. Het is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Altijd al geweest. Sinds ik rechtop kan staan, beweeg ik. Tot mijn achttiende maakte ik onderdeel uit van een korfbalteam, een sport met een uiterst suf imago. Geheel onterecht. Want gemengd sporten, dus mannen en vrouwen in hetzelfde team, is zoveel leuker dan alleen de strijd met vrouwen aan gaan.

Toen ik achttien was, kreeg ik oog voor allerlei andere belangrijke zaken. Uitgaan bijvoorbeeld. Op vrijdagavond als laatste uit de kroeg worden gezet en de volgende dag bijtijds verzamelen voor een wedstrijd in een of andere uithoek in Nederland ging niet echt goed samen. Ik hing mijn korfbalshirt in de wilgen.

Spinningfiets

In plaats dat ik met een megasporttas naar het clubhuis fietste, ging ik nu richting sportschool om daar mijn heil te zoeken. En dat ben ik altijd blijven doen, tot op de dag vandaag. Zo’n tien jaar geleden maakte ik kennis met het sportfenomeen spinning. Aangemoedigd door een enthousiaste instructeur klom ik op de fiets. Na een half uur hing mijn tong op mijn schoenen. Het zweet brak me uit, mijn adem stokte en ik had een torenhoge hartslag. Ik nam me één ding voor: ik stapte nooit, maar dan ook nooit meer op een spinningfiets.

Tien jaar later spin ik drie keer een uur in de week. Trap het snot voor mijn ogen en stap, gewoon, levend van de fiets. Tijdens een uur fietsen gooi ik mijn hoofd leeg en wat achter blijft, zet ik op een rijtje. Ik zet mijn verstand op nul en verbrand met gemak 500 calorieën.

Fitnessapparaten

Soms heb ik enorm veel zin om te spinnen, maar dan wordt er geen les gegeven. Sinds de zolder is verbouwd, hebben we ruimte voor een spinningfiets. Ik ben gaan zoeken op internet en ik kwam terecht op betersport.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fitnessapparaten voor thuis en heeft dus een ruime keuze. Hometrainers, loopbanden, crosstrainer maar dus ook spinningfietsen. Die kan prima op zolder staan. Kan ik mooi vaker spinnen en op tijden wanneer ik wil. Wat een prachtig vooruitzicht.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook