fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe ik als student ALTIJD last van print-stress had

Wat kan ik mij de tijd als student nog goed herinneren… Op kamers in het meest gezellige huis van Amsterdam, elke weekend groot feest en natuurlijk vrienden voor het leven gemaakt. Ja, er werd ook gestudeerd. En hoewel ik mijn studie niet heb afgemaakt, kan ik niet zeggen dat ik niks heb geleerd. Mijn studententijd was de meest leerzame fase in mijn leven! Het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben: een gelukkige volwassene die elke dag met veel plezier haar bed uitkomt. 

Stress

Mijn laatste dag in de studiebanken is al een tijd geleden ,  en ik kan mij nog veel van die tijd herinneren. Blokken voor tentamens, werkgroepen en natuurlijk het inleveren van opdrachten. En hoewel alles natuurlijk digitaal kan worden ingeleverd, verwachten hogescholen en universiteiten om de een of andere reden toch nog gewoon dat officiële stukken op papier worden ingeleverd. Het heeft ergens ook wel wat! Maar ik kan mij wel herinneren hoe veel extra stress dit met zich mee kon brengen.

Printer de gracht in

Bij ons in studentenhuis was het altijd een ding: de tentamenperiode. Waar het in ons huis altijd groot feest en de chillheid zelve was, veranderde dat tijdens de tentamenperiode ingrijpend. De boeken, syllabi en readers lagen overal door het huis verspreid én er was altijd wel iemand die op het punt stond de printer de gracht in te sodemieteren. Want onze printer? Die deed het altijd. Behalve wanneer er scripties, opdrachten en andere belangrijke dingen geprint moesten worden. Dan gaf hij (tot onze grote frustratie) niet thuis.

Studentendrukwerk 

“Beter plannen” was steevast de feedback die ik van mijn docenten kregen als mijn opdracht te laat was. “Ga naar je ouders en print het daar. Kom hiernaartoe en print het hier. Het maakt mij niet uit, als je het maar geprint en op tijd inlevert” zei een docent ooit. En hij had gelijk. Het moest beter gepland worden. En dat is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Want wist je dat er bedrijven gespecialiseerd zijn in Studentendrukwerk? Zij helpen studenten bij scripties printen, posters printen, verslagen printen, syllabi printen en een fotoalbum maken. Alles wat je als student geprint of gedrukt wilt hebben, kan je uitbesteden.

Het digitale tijdperk

Tja, had ik dat toen maar geweten. Misschien dat ik mijn studie dan wel had afgemaakt 😉 Maar alle gekheid op een stokje; dit is dus wel iets om met je kind te bespreken. Het goed printen van opdrachten is voor veel studenten een dingetje, zo in het digitale tijdperk. De meeste jongeren van nu zijn helemaal niet gewend dat er dingen uitgeprint moeten worden en dat kan best wat problemen opleveren.

Praat mee

Hebben jouw studerende of naar schoolgaande kinderen hier ook last van? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook