fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houdt Mara haar baby Sophia veilig in huis?

Op 12 augustus dit jaar gebeurde er iets heel bijzonders: ik werd moeder van onze lieve Sophia.  Iedereen die zelf kinderen heeft weet wat een spannende en mooie tijd dit is. Alles is nieuw. Niet alleen het feit dat je nu niet meer alleen voor jezelf leeft, maar ook het idee dat je de volledige verantwoordelijkheid over een ander mensje draagt. En dan ook nog eens het aller liefste en meest belangrijke mensje; jouw kindje. 

Zorgen dat mijn kleintje niks overkomt

Met de praktische zaken had ik weinig moeite. Een flesje geven, haar luiers verschonen en zorgen dat ze lekker schoon is. Waar ik het een stuk moeilijker mee had, was het feit dat IK degene moest zijn die ervoor zorgde dat ons kleintje niks overkwam. Natuurlijk draag je deze verantwoordelijkheid samen met je partner, maar gezien mijn verlof was ik in het begin heel veel alleen met haar. Iets wat ik soms best moeilijk vond…

Eén van de dingen die ik in het begin best spannend vond, was om Sophia in bad te doen. Wat nou als ik haar per ongeluk loslaat en ze met haar hoofdje onderwater komt? En als ik haar uit bad haal en naar het aankleedkussen loop, kan ik dan niet uitglijden? De eerste paar keren was ik vooral bezig met het treffen van voorzorgsmaatregelen, zodat er niks mis kon gaan. Inmiddels heb ik een vaste routine en gaat het allemaal heel soepel. Nu kan ik mij focussen op het aller leukste; mijn lieve kleintje die enorm geniet van het warme water.

Gevaarlijk speelgoed

Niet alleen het badje kan een potentieel gevaar zijn wanneer je niet oplet, er zijn meer dingen die voor een kind levensgevaarlijk kunnen zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is dan ook goed om je bewust te zijn van dingen die op het eerste gezicht niet gevaarlijk lijken, maar die dat voor je kleintje wel degelijk zijn. Zo vertelde een vriendin mij laatst dat onze schoonmaakmiddelen momenteel niet veilig zijn opgeborgen. Sophia kan nu nog niet kruipen, maar zodra ze zelf bij ons door het huis gaat kruipen, kan je zo het kastje waar de schoonmaakmiddelen instaan opentrekken. En die flessen zien er wel heel mooi gekleurd en aantrekkelijk uit…

Felle kleurtjes!

Felle kleurtjes!

Wat ook een punt van aandacht is, is het wasmiddel. Wij gebruiken van die pods, die je in één keer in de wasmachine kunt gooien. Heel handig, want zo loop je niet meer te pielen met verschillende bakjes. Toch schuilt ook hier een potentieel gevaar in. Een gevaar waar Ariel (het merk waar wij de pods van gebruiken) ons op heeft gewezen: deze pods zien eruit als heel leuk speelgoed! Eerst stonden de pods naast de wasmachine, maar nu staan ze hoog op de droger. Zo kan ze er niet bij. Ik moet er niet aan denken dat Sophia er één te pakken krijgt en in haar mondje stopt.

ariel

Wasmiddel op de wasmachine en de deur dicht!

ariel 2

Dat ziet eruit als heel leuk speelgoed…

Simpele oplossing

Helaas gebeuren er elk jaar nog steeds vele ongelukken met kinderen die schoonmaak- en wasmiddelen in handen krijgen. Dit komt doordat ouders het zich niet altijd bewust zijn dat ze niet veilig zijn opgeborgen. Tel daarbij op dat de verpakkingen vaak vrolijke kleuren hebben en dus heel interessant zijn voor kinderen. Om deze reden heeft Ariel de verpakking van de pods nu beveiligd met een kinderslot. Mochten je kinderen de verpakking om de één of andere reden toch van de veilige plek afkrijgen (kinderen komen tenslotte met de meest creative oplossingen), dan krijgen ze de verpakking in ieder geval niet open. Een simpele oplossing die kinderlevens kan redden.

IMG_8921

Heb jij nog een tip voor mij?

Wat waren dingen waar jij rekening mee moest houden toen je kinderen kreeg? Hebben jullie kastjes beveiligd en bewaar je nu gevaarlijke spullen op andere plekken? Ik ben heel benieuwd! Als jonge moeder kan ik nog wel wat goede tips gebruiken!

Lees hier verder over hoe kinderen gewond kunnen raken door Pods.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook