fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je online daten veilig? We geven je 5 tips!

Kies je ervoor om niet langer alleen te willen blijven en jezelf in de date wereld onder te dompelen? Gefeliciteerd! Daten kan onwijs leuk zijn en wie weet vind je zo ook de liefde van je leven. Toch is het belangrijk om wel met een paar dingen rekening te houden, en dan met name op het gebied van veiligheid. Niet iedereen op datingsites is van goede wil… Wij geven je 5 tips hoe je het online daten veilig kunt doen!

1. Kies voor een gerenommeerde datingsite

Het internet staat bol van de datingsites. Maar, wees alert: niet alle datingsites zijn veilig en betrouwbaar. Sommige sites zijn enkel in het leven geroepen om te zorgen dat jij zo veel mogelijk betaalde berichten stuurt. Je praat dan vaak met een werknemer en niet iemand die echt geïnteresseerd is.

Datingsites waar je bijvoorbeeld eens een kijkje kunt nemen zijn Lexa, Parship of Relatieplanet. Weet je nog niet voor welke site je wilt kiezen, kijk dan op Datingzoeker.nl. Hier kan je verschillende datingsites vergelijken.

2. Gebruik geen pikante foto’s op je profiel

Ja, als je een sexy foto op je datingprofiel zet, krijg je vast veel berichten van mannen. Maar van wat voor soort mannen? Meestal niet het type dat jou om je innerlijk wil leren kennen. Kies voor een vrolijke foto waarop je er stijlvol en benaderbaar uitziet. Zo zullen er ook veel mannen reageren, maar nu een heel ander soort.

3. Krijg je een berichtje? Bekijk eerst eens uitgebreid zijn pagina!

Berichtje binnen? Yes, je avontuur gaat nu echt beginnen! Maar, kijk voordat je hem beantwoordt eerst eens op zijn profiel. Wat voor werk doet hij? Ziet hij er betrouwbaar uit? Wat zijn zijn hobby’s en interesses? Leer hem vast een beetje kennen voordat je een gesprek aangaat.

4. Heb voordat je afspreekt minstens drie keer telefonisch contact met elkaar

Dit klinkt als iets wat je moeder zou kunnen zeggen, I know… Toch is het waar: mensen kunnen zich op datingsites anders voordoen dan ze echt zijn. Als je iemand aan de telefoon hebt, is de kans dat ze zich voordoen als een ander al een stuk kleiner. Nog beter: voer eens een gesprek via Skype of FaceTime.

5. Ga je op date? Doe dit op een openbare plek en laat een vriend of vriendin weten waar je bent

Jullie gaan op date. Leuk! Maar onthoud: je hebt elkaar wellicht al veel berichtjes gestuurd, gebeld en misschien zelfs wel gevideochat, je kent hem nog niet écht! Spreek daarom de eerste paar keer op een openbare plek af, zoals een bioscoop of restaurant. Laat ook aan een vriend of vriendin weten dat je een date hebt, waar jullie heen gaan en wat zijn voor- en achternaam is. Kom je nooit meer terug na die date? Dan kan hij/zij de politie inschakelen.

Tot slot: we willen je natuurlijk niet bang maken met dit artikel. Wat we wel willen is dat je verstandig met online daten omgaat. In je enthousiasme kan het zo zijn dat je toch een pikante foto stuurt naar iemand die je niet kent of een vreemde in je huis laat. Leer elkaar rustig kennen, dan kan je die foto altijd nog sturen…

Heb jij ooit via datingsites gedate? En hoe was dat? Of heb je misschien een vriend of vriendin die gebruik maakt van datingsites? Wat vinden zij ervan? We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook