fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe houd je je voeten happy tijdens het dragen van hoge hakken?

Het liefste zou ik elke dag op torenhoge hakken door het leven gaan. De stijlvolle schoenen doen wonderen voor je postuur, lengte en uitstraling. Maar, elke vrouw die ooit een avond op flinke pumps heeft rondgelopen weet: het dragen van hakken neemt niet alleen maar voordelen met zich mee. Pijnlijke voeten, vermoeide enkels en blaren… Kan je daar nou niks tegen doen? 

Ja, dat kan! Het lopen op hakken is een kunst, die je door het toepassen van slimme trucjes, meester kunt worden. Wij hebben de beste tips verzameld!

1. De juiste maat

Schoenen (en dan vooral pumps) kan je het beste gewoon in de winkel kopen. Schoenen die niet goed zitten, zorgen sneller voor problemen. En bij hakken is dit nog erger! Koop ze ook zeker geen maatje groter, want de meeste schoenen lopen nog wat uit. Lopen op te grote hakken is vermoeiend én gevaarlijk. Even langs de schoenenwinkel dus!

2. Goed inlopen

De meeste schoenen moet je inlopen voordat ze echt lekker zitten. Hoewel je hier bij die pumps misschien een beetje tegenop ziet, doet het wel wonderen. Nog een kleine tip van een ervaringsdeskundige: een paar glazen wijn maken het inlopen een stuk minder pijnlijk 😉

3. Blarenpleisters 

De ene blarenpleister is de andere niet. Zelf heb ik altijd een doosje Compeed in mijn tas zitten. Ooit probeerde ik een ander merk en dat heb ik geweten ook… De pleisters van Compeed hebben mij nog nooit in de steek gelaten en hebben heel wat avondvierdaagsen en stap-avondjes gered. Compeed heeft nu ook blarenpleisters, speciaal voor bij hoge hakken: Compeed Hoge Hakken. Deze unieke pleister is klein en doorzichtig en door de inkeping ter hoogte van de achillespees blijft-ie perfect zitten.

De pleisters van Compeed maken gebruik van het proces van vochtige wondgenezing en creëren de beste omgeving voor een ongecompliceerde en snelle genezing. Daarbij beschermt de pleister tegen bacteriën, vuil en water, zonder aan het wondoppervlak te plakken.

 

Schermafbeelding 2019-10-17 om 16.31.23

Wist je trouwens dat Compeed naast de blarenpleisters, ook een Anti-Blarenstick heeft? Deze breng je aan op plekken waar je snel blaren krijgt en helpt ze voorkomen. Ook een tip die ik jullie zeker niet wil onthouden.

4. Regelmatig oefenen

Oefening baart kunst en zo ook bij hakken. Door er regelmatig op te lopen heb je op de lange termijn gegarandeerd minder pijn.

5. Rust

Last but not least: gun je voeten tijdens een avond of dag op hakken ook de nodige rust. Schop ze uit als je achter je bureau zit te werken, ruil ze tijdens het forenzen in voor een mooie platte schoen en ga ook tijdens een avond dansen soms even zitten. Zo houd je het veel langer vol!

Wat zijn momenten waarop jij deze tips wel had kunnen gebruiken? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments in dit artikel. 

Reageer ook