fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe ga je verder als je hele gezin verongelukt?

Je kind voor je ogen te zien verongelukken is het ergste dat een moeder kan overkomen. Maar wat als je hele gezin voor je ogen het ravijn instort? Dat lijkt niet meer te bevatten en hoe krijg je dan nog grip op je leven? Een tijdje geleden sprak Ada de Jong bij Pauw en Witteman zeer openhartig over haar emoties tijdens het ongeluk en de periode daarna. Hoe overleef je dit? Hoe krijg je je leven weer op de rails. Samen met Christa Anbeek schreef Ada de Jong het boek De berg van de ziel.

Als iemand weet wat kwetsbaar leven is, is het Ada de Jong wel. In de zomervakantie van 2008 verongelukten haar man en drie kinderen tijdens de afdaling van de Italiaanse berg Mt Dolent. Er volgden dagen, weken, maanden en jaren met voortdurend de vraag: hoe verder, nu alles volkomen anders is? Ada kende niemand die een groot verlies had meegemaakt tot ze Christa Anbeek ontmoette, auteur van Overlevingskunst.

Aanleiding voor dit boek vormde het plotselinge overlijden van Christa’s partner. Op jonge leeftijd verloor zij in één jaar haar ouders en broer. De ervaringen van Christa en Ada vormen de basis van De berg van de ziel, waarin ze belangrijke levensvragen aftasten, zoals: hoe vind je een weg als alles afgebroken is? Hoe ontdek je jezelf opnieuw? Hoe stijgen we boven onszelf en ons verdriet uit? Welke verantwoordelijkheden dienen zich aan als je ervan doordrongen bent hoe kwetsbaar leven is? De auteurs ontlenen deze ‘oervragen’ aan de theologie, maar beantwoorden ze op hoogst persoonlijke wijze.
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook