fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe een zwangerschapskussen mijn gebroken nachten beter wist te maken

‘En, komt er nog een derde?’, wordt mij veel gevraagd. ‘No way, met twee zijn wij helemaal compleet’, antwoord ik dan altijd met veel overtuiging. En dat is ook echt zo; ons gezin is af. Ward en ik zijn dol op onze twee meisjes, maar genieten ook met volle teugen van onze ondernemingen, avondjes met z’n tweeën of stapavonden met vrienden. Juist de balans tussen het moederen en soms even helemaal mijn eigen ding kunnen doen, vind ik heerlijk. En als ik heel eerlijk ben, vermoed ik dat dit toch lastiger zou worden als we nog een kindje zouden krijgen. 

Niet meer slapen

Niet alleen de balans in het gezin is voor mij een reden om geen derde kind te nemen. Het idee van een derde staat mij ook niet aan omdat ik in de verste verte niet op een zwangerschap zit te wachten. De eerste twee keren was het heel bijzonder, maar tegelijkertijd ook heel erg zwaar. Al vroeg in de zwangerschap kreeg ik last van bekkeninstabiliteit en sliep hierdoor nauwelijks meer. Bij de eerste was dit geen enorm probleem, ik deed het overdag gewoon wat rustiger aan. Helaas was het tijdens mijn tweede zwangerschap een stuk vervelender. Ik was niet alleen doodop, maar had ook een dreumes van net een jaar oud rondlopen.

Zwangerschapskussen

Om tijdens die nachten nog een beetje te kunnen slapen, maakte ik gebruik van een zwangerschapskussen. Dit langwerpige kussen legde ik dan onder mijn buik, tussen mijn benen en onder mijn nek. Dankzij dit kussen kon ik ondanks mijn bekkeninstabiliteit nog een beetje lekker liggen. En iedere zwangere vrouw zal het met mij eens zijn dat elke minuut mooi meegenomen is. Ook na de zwangerschap is het kussen handig, bijvoorbeeld bij het voeden. Je kunt er zelf prettig mee zitten, waardoor je kindje rustig kan drinken. Zijn de kids wat groter? Dan doet hij het ook goed in de speelhoek. Mijn dochters gebruiken mijn oude zwangerschapskussen regelmatig als boot of zetten hem in bij het bouwen van een tent in de woonkamer. Eén zwangerschapskussen is jarenlang plezier.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapskussens te koop. Ze variëren in vorm van U-vormig tot J/I-vormig en C-vormig. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vergelijk dan eens alle zwangerschapskussens op slaapwijsheid.nl. Zo kan jij ontdekken welk type kussen het beste bij jou past, zien hoe ze door andere moeders zijn beoordeeld en waar je de beste prijs kunt krijgen. Eindelijk weer een nachtje lekker slapen!

Tips

Ik hoop dat deze tip jou ook een beetje helpt om lekkerder te kunnen slapen. Vooral buikslapers en vrouwen met rug- en bekkenklachten kunnen tijdens de zwangerschap veel last van slaapproblemen krijgen. Heb jij nog een goede tip? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook