fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe een scooter jouw leven verbetert

Ik zal maar eerlijk bekennen: ik heb een scooter. Nu hoor ik je denken: ja, dus? Maar voor mij was dat een hele stap op mijn bejaarde leeftijd van 27. Ik heb mijn hele leven gefietst en vond scooters iets voor zestienjarigen. Ik moest er toch echt aan geloven. Ik ging namelijk werken aan de andere kant van Amsterdam en anders zou ik twee uur per dag moeten fietsen. Nu heb ik mijn scooter met zebrazadel alweer twee jaar en kan ik echt niet meer zonder. Een pleidooi voor de brommer en hoe het mijn leven verbetert heeft.

Je bent veel sneller

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar het is wel het grootste voordeel van het hebben van een scooter. Ik kan nu soms net nog even de vaatwasser uitruimen of de was ophangen omdat ik met de scooter naar een afspraak of naar werk ga. Het kan zo de helft schelen in vergelijking met de fiets.

Je hoeft niet te trappen

Ik geef in de avond regelmatig les in paaldansen. Vaak is dit een paar uur achter elkaar intensief sporten. Dan is het daarna extra fijn als je niet ook nog fysiek aan de bak hoeft omdat je een half uur naar huis moet trappen. Ik ga heerlijk op mijn scooter zitten en rijd in de helft van de tijd naar huis.

Je zit droog en beschermd

Dit is de bijkomende luxe van het hebben van een scooter. Als het regent zit ik met een helm, windscherm en dekentje op de scooter en kom ik zelf bij een stortbui redelijk droog over. Nu klinkt een windscherm én een helm én een deken misschien wat overdreven, maar serieus, hoe meer je aan bescherming op je scooter laat zetten, hoe droger en comfortabeler je zit. Als je een half uur moet rijden is dat geen overbodige luxe. Ik kom dus altijd droog aan op werk!

Het is veiliger

De meeste ongelukken in de stad gebeuren met fietsers en voetgangers blijkt uit onderzoek en diverse berichten van het Parool. Fietsers gaan vaak lakser met de regels om en rijden vaker door rood. Als scooter met geel kenteken houd ik mij aan dezelfde regels als auto’s in Amsterdam. Ook veiliger: jonge meisjes op een fiets worden nog wel eens lastig gevallen of er vanaf getrokken, knappe vent die een meisje van een rijdende scooter kan trekken.

Het is iedere cent waard

Een scooter is natuurlijk duurder dan een fiets, al zijn er tegenwoordig betrouwbare goedkopere merken als de Souris Fly Scooter, waarom een Fly scooter? Hij is nieuw maximaal 1100 euro, verkrijgbaar in leuke kleuren en rijdt perfect. Naast de aanschaf heb je natuurlijk kosten voor het tanken, periodieke keuringen en de verzekering. Ik denk dat ik zo’n 50 euro per maand aan mijn scooter besteedt, maar voor mij is dat het dubbel en dwars waard!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook