fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe bijzonder: Kinderen geven online workshop voor scheidende ouders

“Kinderen zijn altijd de dupe van de scheiding van hun ouders.” Dat zei mijn oma vroeger al. Meer dan dertig jaar geleden besloten een oom en tante uit elkaar te gaan en inderdaad werd mijn neef kind van de rekening. “Ik heb het zo gezegd,” schudde mijn oma haar hoofd. Nog steeds zie ik het gevecht om me heen. Dan denk ik aan de wijze woorden van mijn oma. Kinderen van scheidende ouders kunnen vaak geen kant op. Mijn neef kon nergens heen met zijn ellende, kinderen van nu kunnen hun ei kwijt bij Villa Pinedo. Hoe fijn is dat!

Ik had zelf nog nooit van Villa Pinedo gehoord, een kennis vertelde erover. Het is een stichting die in het leven is geroepen om kinderen van gescheiden ouders een luisterend oor te bieden. Een plek waar zij andere kinderen kunnen ontmoeten. Een echtpaar dat uit elkaar gaat, heeft vaak niet in de gaten waarmee ze bezig zijn. Ze zijn zo druk moet zichzelf dat ze vergeten dat er kinderen in het spel zijn. Die heen en weer worden geslingerd. Verdriet hebben. Boos zijn. Het ook niet meer weten.

Villa Pinedo

Bijzonder aan Villa Pinedo is dat jongeren (14 tot 26 jaar) van gescheiden ouders op verschillende fronten meewerken. Zij zijn de experts. De ervaringsdeskundigen. Die op www.villapinedo.nl blogs schrijven waar kinderen wat aan hebben. Ze delen hun ervaring, hun verdriet en beantwoorden vragen van kinderen.

Online workshop voor ouders

De jongeren geven voor verschillende bedrijven en instanties online workshops. Om de stichting draaiende te kunnen houden, zijn zij naast donaties, ook afhankelijk van de inkomsten uit deze workshops waarin de nadruk ligt op deelnemers laten zien hoe kinderen van scheidende ouders zich voelen. Hoe ze zonder al te veel kleerscheuren door een scheiding kunnen gaan. Zodat hun kinderen op een dag kunnen zeggen: “Mijn ouders zijn dan wel uit elkaar gegaan , maar dat hebben ze goed gedaan. In harmonie en overleg.” Een relatiebreuk is altijd waardeloos en gaat gepaard met verdriet. Geen mens weet hoe je moet scheiden. Het legt een bom onder je veilige bestaan. Onder het leven dat je kent. Geen enkele ouder wil dat zijn kind door de ingrijpende gebeurtenis onder stress komt te staan. In de workshops wordt verteld hoe ouders kinderen en zichzelf kunnen begeleiden tijdens de scheiding en erna.

Kijk hier voor meer info over de online workshop voor ouders.

Heb jij ervaring met scheidingen? Hoe ging dat? Hoe was jij eronder? Deel je ervaring met ons. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook