fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe bereid je je voor op je trouwdag?

trouwdag

Je trouwdag is misschien wel de belangrijkste dag in je leven. En hopelijk ook de mooiste dag! Zorg daarom dat de voorbereiding helemaal in orde is, zodat al je dromen uitkomen tijdens je trouwdag. Je kunt alvast een heleboel regelen – van je looks tot de locatie. Lees je mee?

Je looks: voorbereiding

Laten we eerlijk zijn: op je trouwdag wil je de mooiste versie van jezelf zijn. Werk daarom aan je looks! Dit kan zowel op de korte als de lange termijn. Heb je een specifieke wens waar tijd voor nodig is? Ga er dan op tijd mee aan de slag. Misschien wil je wel je gebit (weer) recht laten zetten. Dit kan met een beugel van Dr Smile. Gemiddeld duurt het vier tot negen maanden, houd dus rekening met deze tijd – en trek er liever nog iets langer voor uit. Het is tegenwoordig trouwens niet meer zo’n straf om een beugel te dragen. Je kiest namelijk voor een moderne, transparante beugel en dus geen traditionele slotjesbeugel. Geen punt om de beugel naar aanloop van de bruiloft te dragen: dat is wel zo fijn. Andere lange termijn plannen voor je looks? Het is natuurlijk per persoon verschillend. Maar denk goed aan je huid- en haarverzorging. En zorg dat je in je prachtige trouwjurk past, door in aanloop naar de bruiloft gezond te leven. Extra tip voor de schoenen: loop ze alvast in, zodat je blaren voorkomt tijdens de bruiloft.

Je looks: tijdens de dag

Ook tijdens de dag (of een dag van tevoren) werk je natuurlijk aan je looks. Is je gebit helemaal naar wens na het dragen van de onzichtbare beugels? Laat je lach dan nog extra opvallen, met de perfecte lippenstift. Denk sowieso na over je make-up. Ga je voor een natural glow of laat je je make-up er helemaal uitspringen? Het is maar net wat bij je past. Besteed ook aandacht aan je haar en je nagels. En neem natuurlijk de tijd om je droomoutfit aan te trekken. Je kunt dit allemaal zelf doen, maar het is vaak nog wel makkelijker om iemand anders je haar, make-up en verdere styling te laten doen. Een familielid, vriend(in) of een professional: jij kiest. Doe je het toch zelf? Oefen dan vooraf alvast!

Locatie kiezen

De locatie is heel belangrijk bij een bruiloft. Natuurlijk wil je trouwen op een bijzondere plek! Maar unieke locaties kunnen behoorlijk in trek zijn – en zo kun je dus net achter het net vissen. Boek de locatie gewoon zo vroeg mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld al een jaar van tevoren. Hoe de ideale locatie eruitziet, is voor iedereen anders. Stel dit zo goed mogelijk vast. In de stad of in de natuur, chic of casual, ga na wat telt. Denk ook aan de details. Wil je bijvoorbeeld dat het feest tot diep in de nacht kan doorgaan? Dat is niet op iedere locatie mogelijk: houd hier dus meteen rekening mee in je zoektocht. En zo zijn er voor iedere bruiloft weer specifieke wensen te bedenken.

Catering

Het kan al inbegrepen zijn bij de locatie, maar dit is niet altijd het geval: de catering. Eten en drinken is natuurlijk belangrijk tijdens de dag! Bepaal ook hier weer in hoeverre je wilt uitpakken. Van een gezellig buffet tot een chic diner, het mag allemaal. En zorg uiteraard ook dat er iets lekkers te drinken is voor alle gasten. Zo kunnen jullie samen proosten.

Gasten uitnodigen

Nodig het liefst al zo vroeg mogelijk de gasten uit. Zo is de kans immers groot dat iedereen nog kan op de gekozen datum. Maak een gastenlijst. Wie wil je er allemaal bij hebben? Familie, vrienden, buren, collega’s: noem het maar. Je mag zelf weten hoe klein of groot je de bruiloft wilt hebben. Stuur een leuke uitnodiging. Dit kan per post, maar het is tegenwoordig ook gebruikelijk om een digitale uitnodiging te sturen.

Neem genoeg tijd voor de voorbereiding van je bruiloft. Juist dan wordt het een dag om nooit te vergeten! We wensen je heel veel plezier toe.

Afbeelding: Maria Orlova via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook