fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe belangrijk is verlichting in een overkapping?

Het was altijd een droom van me: een overkapping in de tuin. Toen wij nog in Amsterdam woonden, hadden we een klein maar fijn tuintje. Hij was precies groot genoeg voor een zandbak en een kleine loungebank. Op zonnige dagen zaten we er heerlijk en ik kijk daar nog steeds met warme gevoelens op terug. Inmiddels wonen wij al weer bijna vier jaar in Bussum. Ik kan soms niet geloven dat de tijd zo snel gaat, haha! Ons leven in Bussum is een stuk comfortabeler dan het leven in de stad. We hebben een groter huis, de kinderen hebben meer plek om te spelen en we hebben een heerlijke tuin. En je voelt hem misschien al aankomen; in onze tuin staat een overkapping. Deze stond er al toen we het huis kochten, maar hij was nog in piekfijne staat. Wel hebben we er de afgelopen jaren wat aanpassingen aan doorgevoerd. Eén daarvan, is het ophangen van verlichting. Hoe belangrijk is verlichting in een overkapping? Dat vertellen we in dit artikel.

Zelf maken of laten installeren

Onze overkapping is eenvoudig maar goed. Zomers zitten we er uit de felle zon en in het najaar is het er droog en aangenaam. Toch zijn er wel wat dingen die mooier of beter kunnen. Zo zou ik heel graag mooie terrasoverkapping lamellen willen. Dit geeft zo veel sfeer en gezelligheid. Dit hebben wij nog niet opgepakt, maar hopelijk kunnen we dat in de loop van het jaar doen. Eerst even sparen natuurlijk! Je kunt deze lamellen zelf maken of laten installeren, door bijvoorbeeld Lamella. Wij gaan zeker voor die tweede optie. Scheelt ons een hoop tijd en waarschijnlijk ook geklungel, haha!

Hoe belangrijk is verlichting in een overkapping?

Iets anders wat hoog op de lijst staat, is goede verlichting in de overkapping. Net als in huis, is ook in de overkapping verlichting van onschatbare waarde. Een overkapping kan snel donker aanvoelen en dat is juist niet wat je wil. Door te kiezen voor goede verlichting, creëer je de perfecte sfeer. Niet alleen voor de sfeer is verlichting belangrijk, het is ook functioneel. Bij voldoende licht kun je naar hartelust koken, lezen en zelfs werken in je overkapping. Hoe lekker om ’s avonds als de kinderen op bed liggen, daar nog even samen te zitten. Boekje, glas wijn en genieten maar. Ik krijg er echt meteen zin in.

Nog meer sfeer creëren

Andere manieren om sfeer in je overkapping te brengen, zijn het ophangen van bijvoorbeeld een mooie ronde spiegel, een schilderij of het neerleggen van een vloerkleed. Sierkussens en een wollen plaid zijn ook echt mooie toevoegingen. Willen jullie echt all out gaan? Dan kan een gave buitenkeuken natuurlijk niet ontbreken. Wij vinden het geweldig om zelfs als het sneeuwt te kunnen barbecueën.

Praat mee

Wat zou jij allemaal nog meer in de overkapping willen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Sean Ferigan via Unsplash

Reageer ook