fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe behoud je een gezond seksleven als jullie al jaren samen zijn?

Als je elkaar net kent, lijken de vonken er letterlijk vanaf te spatten. Jij ziet je partner door een roze bril, je hebt alleen nog maar oog voor elkaar en kan geen moment van elkaar afblijven. Bij de meeste stellen duurt deze echte verliefdheidsfase enkele weken tot maanden. Dit verschilt natuurlijk per persoon en het is helemaal niet raar als dit bij jou korter of langer was. 

Na deze fase van blinde verliefdheid, begint het houden van. De ander kan vrij weinig fout doen, maar je bent steeds meer jezelf en ook die roze lijkt iets in kleur af te nemen. Daarentegen leer je elkaar steeds beter kennen, weet je wat je aan elkaar hebt en neemt jullie relatie vaste vormen aan. Deze zekerheid is heerlijk en geeft je een constant gevoel van vertrouwen. Deze fase houdt meestal een paar jaar aan.

Wanneer de jaren verstrijken en jullie elkaar steeds beter leren kennen, is de kans ook groot dat de spanning steeds verder afneemt. Dit afnemen van spanning heeft voor- en nadelen. Het voordeel noemde we hierboven ook al: je weet wat je aan elkaar hebt. Het nadeel: doordat je zo goed weet wat je aan elkaar hebt valt er voor je gevoel weinig nieuws meer te ontdekken. Dit is ook het moment waarop veel stellen aanzienlijk minder seks met elkaar hebben. Gelukkig zijn er manieren om dit tegen te gaan en je relatie (en seksleven!) ook na heel wat jaar nog spannend te houden.

Hoe behoud je een gezond seksleven als jullie al jaren samen zijn?

Hoe behoud je een gezond seksleven als jullie al jaren samen zijn?

1. Toon interesse in elkaar

Wanneer je je partner goed kent, kunnen jullie waarschijnlijk praten zonder woorden. Hoewel dit lekker is, is het niet de bedoeling dat jullie dit al te vaak doen. Door ’te praten zonder woorden’ zal je nooit ontdekken wat de ander écht wilde zeggen. Toon elke dag een oprechte interesse in elkaar en blijf vragen stellen. Alleen zo krijg je een gesprek met diepgang. Je zal zien: ook na vele jaren kan je zo nog nieuwe dingen bij je partner ontdekken.

2. Onderneem nieuwe dingen samen

Een hele goede manier om de spanning erin te houden, is door samen nieuwe dingen te ondernemen. Denk aan wekelijkse duiklessen in Nederland, afgesloten met een mooie duikreis naar Bonaire. Of start samen met trainen voor de marathon van New York volgend jaar? Zo zie je elkaar niet alleen van een andere kant én spendeer je tijd samen, maar het levert ook nog eens heel veel positieve gespreksstof op. Super sexy!

3. Praat over seks

Over seks praten is niet alleen spannend, veel mensen vinden het dood- en doodeng. En dat is helemaal niet gek! Wanneer je over seks praat geef je een zeer intiem deel van jezelf bloot en dat is niet makkelijk. Ga het gesprek dus aan op een moment dat het natuurlijk opkomt en ga het dan ook niet uit de weg. Stel voor jezelf een lijstje vragen op die je graag wil stellen wanneer dat moment komt. Vraag naar zijn grootste fantasie, hoe hij denkt over speeltjes (zoals bijvoorbeeld tepelklemmen of zweepjes) en wat hij sexy aan jou vindt.

4. Waardeer je partner

Last but not least: laat je partner merken dat je hem waardeert! Ook mannen hebben bevestiging nodig en kunnen onzeker worden. Probeer je partner elke dag een (gemeend!) compliment te geven, hoe klein dan ook. Je zal zien dat dit een positieve invloed op zijn humeur en jullie relatie heeft. Het zal je verbazen wat dit voor je seksleven kan doen…

Je ziet: een groot deel van het geheim zit in het tonen van liefde en interesse. Maak het geen gewoonte om in stilte op de bank te ploffen, maar blijf praten en leuke dingen doen. Zo raak je een stuk minder snel op elkaar uitgekeken en blijft ook jullie seksleven spanennd. Sterker nog: zo wordt het elke keer alleen maar beter.

Hoe doen jullie dit momenteel in jullie relatie? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook