fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe behandel je een bloedneus bij kinderen?

Hoofd naar voren of hoof naar achteren? Je neus snuiten of niet je neus snuiten?Je ziet het: er bestaat veel onduidelijkheid over de behandeling van een bloedneus. En dat is lastig! De website Mijn Kinderarts zegt het volgende over de behandeling van bloedneuzen:

De behandeling van een gewone bloedneus is niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat als er recidiverende bloedneuzen zijn er ook aan andere oorzaken wordt gedacht.

Laat je kind eerst goed de neus snuiten, zodat alle stolsels eruit zijn. Druk daarna, of laat je kind het zelf doen, met duim en wijsvinger, gedurende tien minuten de neus dicht. Dit moet je doen direct voorbij het botje.

Het is niet nodig om hierbij het hoofd naar achteren te houden. Hierdoor loopt er eventueel bloed naar achteren naar de keel. Beter is het om te zitten met het hoofd iets naar voren.

Als na tien minuten het bloeden nog niet is gestopt, herhaal dan de procedure. Als je kind bekend is met een stollingsstoornis, is het beter langer dicht te knijpen om zo een beter stolsel te laten vormen. Blijft het bloeden aanhouden na deze verlenging, dan is het beter contact met het ziekenhuis op te nemen.

Als de bloeding is gestopt willen kinderen altijd voelen hoe het nu aanvoelt en eventuele korstjes er weer uitpeuteren. Het valt goed te begrijpen dat hiermee alles weer van voren af aan kan gaan beginnen.

Kortom als het bloeden is gestopt, niet meer aanzitten!

Doen zich regelmatig bloedneuzen voor, terwijl er geen stollingsstoornis aanwezig blijkt te zijn, dan kan het een oplossing zijn, wanneer de Keel- Neus- Oorarts de aan de oppervlakte liggende bloedvaatje dichtbrandt. Een gevoelloze effectieve oplossing.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook