fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kristel: ‘Onze buren ergeren zich kapot aan de hobby van mijn man’

man klust aan autos

Of het komt door de midlife crisis weet Kristel niet, maar opeens heeft haar man Theo een heel hippe hobby: sleutelen aan een oldtimer. “Hij heeft een klassieke Amerikaan op de kop getikt en heeft alleen maar oog daarvoor. Zodra het kan, is hij ermee bezig. Vrienden komen langs, blijven hangen, drinken bier en lachen hard. Ik krijg de indruk dat buren ervan balen en vrees voor een fikse burenruzie.”

“Theo was nooit zo’n autosleutelaar, maar sinds een jaartje heeft hij het helemaal ontdekt. Op Youtube kijkt hij naar instructiefilmpjes hoe hij zijn auto kan fixen. Hij heeft ‘m via Marktplaats gekocht en wil het niet toegeven, maar ik vermoed dat hij een behoorlijk wrak heeft gekocht.” Natuurlijk heeft Theo het niet over een wrak, maar over een ‘uitdaging’. Eentje die best een beetje een wissel op het gezin trekt want sinds de Mustang op de oprit staat geparkeerd, is Theo nauwelijks meer binnen. “Ja tijdens het eten. Hij schuift zijn maaltijd naar binnen om zo snel mogelijk naar buiten te gaan.”

Weinig tussen de lakens

Kristel probeert zich er bij neer te leggen, maar het valt haar zwaar. “Theo was er gewoon altijd. We deden alles samen, keken samen een serietje maar dat wil hij nu ook niet meer. Nu kijkt op alleen nog maar filmpjes die over het opknappen van zijn auto gaan. Als ik hem vraag na het eten even een wandelingetje te maken, wat we heel vaak deden, wil hij dat niet. Ik kan hem zelfs niet meer verleiden om lekker met mij naar bed te gaan, hij lijkt wel geobsedeerd door die auto.” Ze had niet kunnen bedenken wat een impact de Mustang in hun leven zou hebben. In het begin vonden de kinderen het nog wel leuk om bij hun vader en de auto rond te hangen, maar daar zijn ze inmiddels ook wel klaar mee.

Morrende buren

Bovendien dient zich iets anders aan: de buren beginnen te morren en te klagen. Onze naaste buurvrouw hield me laatst aan en vroeg wat Theo allemaal aan het doen was. Ik legde haar uit dat het sleutelen aan zijn Ford Mustang zijn nieuwe hobby is. Ze antwoordde dat ze gehoord had dat de buurt er schande over sprak. Dat die garage-achtige taferelen in de straat niet op prijs worden gesteld.” Kristel begrijpt het wel, Theo maakt zich vooral niet druk om wat anderen zeggen en maakt wel eens wat lawaai. “Als hij de motor moet testen bijvoorbeeld. Dan gaat hij ook wel even flink los!” Maar waar de buren volgens de buuf vooral over vallen, zijn de oprit-bijeenkomsten met zijn vrienden.

Kratje bier en sterke verhalen

Want een aantal van Theo’s vrienden komt regelmatig langs om mee te helpen met sleutelen. “Tja, dan wordt er een kratje bier uit de schuur gehaald en komen de sterke verhalen. Ik ben er stiekem blij mee omdat ik zie dat mijn man er door opfleurt. Dat hij het leuk vindt om met zijn vrienden te zijn en eindeloos over auto’s te bomen. Ik wil zijn plezier niet verknallen.” Kristel heeft dan ook niets tegen Theo gezegd over de opmerkingen van de buurvrouw. Ze vreest dat als ze dat doet, dat Theo ontploft en op een burenruzie zit Kristel niet te wachten.

“Kijk, ik begrijp best dat buurvrouw, een zure single mom, niet zit te wachten op overlast. Maar ik heb het idee dat er iets anders achter steekt. Dat ze een hekel aan mannen heeft en helemaal aan men-things. Theo is een heerlijke man om te zien, stoer en knap en de buuf heeft een hekel aan mannen sinds de hare haar verliet.” Misschien wat ver gezocht, maar Kristel denkt dat het de kift is.

Wanneer zeg ik het hem?

“Het punt is dat ik zeker weet dat als ik niets tegen Theo zeg over de klachten uit de buurt, zij hem binnenkort erop aanspreekt. Dan zijn de rapen gaar, want Theo pikt dat niet. Zijn mening steekt hij zeker niet onder stoelen of banken een discussie gaat ‘ie niet uit de weg. Ik  zit daar allemaal niet op te wachten. Ik werk veel vanuit huis, heb het meeste contact met de buren. Ik wil niet dat er over ons wordt gekletst of dat we worden verstoten; we wonen er hartstikke leuk en ik heb gewoon geen zin in gedoe. Ik word hier best heel nerveus van en telkens denk ik ‘nu ga ik het hem zeggen’ maar het komt er steeds niet van. Ik wil geen ruzie en zal er alles aan doen om dat te voorkomen.”

Wat raad jij Kristel aan? Moet ze zich niet zo druk maken over wat anderen zeggen? Of snap jij dat de buurt er niet op zit te wachten dat hun straat het decor van een garage is? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

8 reacties

Laura -

Zuurheid spat er vanaf.

prive -

helaas sinds 2005 niet vaak in een prettige buurt gewoond,ondanks vaak verhuisd te zijn vanwege gebrek aan beter of te ver van familie en vrienden door alle zogenaamd strikte regels en de woningnood.

Hoezo niet prettig? Op elkaars lip, jaloezie, bazen, liegen vanwege bepaalde voordelen,maar bovenal gigantisch foute en/of domme verhuurder(s).

Een verademing om de vriendelijke reacties te lezen!.

Klinkt als een paradijs voor mij: daar waar men gewoon zonder enorme ophef om het minste of geringste kan wonen. Zelf klaag ik nooit over kleine dingen!. Natuurlijk kun je je weleens ergeren. De werkelijk grote problemen worden zelden aangepakt of opgelost.

Ter illustratie: werkelijke problemen en overlast wordt vaak niet aangepakt!!.
Het bordeel in het portiek, waar ik onlangs verhuisd ben, is nooit wat over gezegd. Als ik pogingen deed dat te doen bleek dit erg moeilijk.

God zegen jullie allen.

Hetty -

Beter aan n old timer sleutelen dan aan andere vrouwen
Toon wat interesse in zijn nieuwe hobby en dan wordt t vanzelf gezelliger ipv je eraan te ergeren
Hij doet toch niks verkeerd 😅

Eva -

Waarom is t direct asosciaal als je man aan zijn auto sleutelt? Iemand noemt terecht op ‘ze bedrijven toch geen bordeel’?
De mannen die komen kletsen, zijn dat mannen uit de straat? Zij kunen toch ook inschatten of het overlast geeft of niet? Lawaai maken vind ik niet ok (al is dat niet gek met alcohol erin) maar wat hij op zijn erf doet moet ie zelf weten. En ik denk ook dat je man iets zocht wat hij in zijn eentje kon doen, zonder jou, dat mag toch?
T lijkt ook wel of je zelf weinig andere contacten en/of hobbies hebt dan dat wat je met je man doet. Zoek een hobby waarbij je nieuwe mensen leert kennen.

MM -

Mannen met alcohol op zijn in het algemeen niet leuk. Ze maken herrie en houden geen rekening met andere mensen en hebben zelf geen idee dat ze veel overlast veroorzaken. Mijn tip: kijk zelf eens rond naar garageboxen in de buurt, en ga het dan toch met je (nuchtere) man bespreken. Wie weet is zo’n garagebox voor hem een oplossing waarbij jij weer goed in de buurt ligt, je buurvrouw weer haar rust krijgt en je man fijn z’n eigen plekje heeft.

Sanderien van Mul -

Ja hoor, je buurvrouw is single en dus zuur, en jij zit hier je ‘idee’ te spuien dat ze jouw vent haat omdat haar man haar verliet… ongelooflijk wat een aannames en wat een zuurheid van JOU dat ze niet voor jouw fantastische, heerlijke, stoere en knappe man gelijk op haar knieën valt en hem aanbidt! Diezelfde fantastische, heerlijke stoere en knappe man waarover jij hier loopt te janken die niet eens meer een wandelingetje wil maken of met je naar bed wil gaan. Dezelfde man die in dit verhaal naar voren komt als een ontzettende onbeschofte, egocentrische en lompe bullebak, wat jij dan ‘liefdevol’ noemt dat hij ‘zijn mening niet onder stoelen of banken steekt’, oftewel: gaat lopen schreeuwen en blaffen en het niet kan hebben dat iemand last heeft van zijn nieuwste hobby. Wat dat kan ook gewoon, he? Dat dat verschrikkelijke zure mens die guttegut door haar man verlaten is en daarom per definitie verzuurd is en een hekel aan alle mannen heeft, last heeft van al die herrie en klotezooi die jouw fantastische man produceert en waar hij figuurlijk zijn hol mee afveegt. Nou, veel plezier met dit kansenpareltje, en ga voortaan ergens anders lopen janken.

Tristan en Spnny -

Dag Kristel,

Je man klinkt als een erg handige en gezellige vent. Wellicht kunnen we eens onderdelen uitwisselen!

Mvg.

Tristan en Sonny.

Fiene -

Joh laat lekker, je man heeft toch iets om mee bezig te zijn? Prima en de buren lekker laten praten.een schande? Kom op zeg! Hij sleutelt aan een auto, dat kan toch geen kwaad? Het is geen bar of bordeel? Een aanname is wel natuurlijk dat die “zure single mum” het heeft voorzien op je man dat kan je niet weten. En jij ook laten gaan. Schouders ophalen en lekker doorgaan met je eigen ding. En als het echt zo goede buurt is zal het allemaal wel meevallen.

Reageer ook