fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het voetbalmoeder ABC biedt uitkomst dit EK

cover.jpg.png
“Maandagochtend half 9, je collega’s verzamelen zich rondom de koffieautomaat. Je weet inmiddels wat het vaste gespreksonderwerp is van je mannelijke collega’s. En jij hebt je dit keer goed voorbereid. Niemand speldt jou nog iets op de mouw. Je hebt clichés als “de bal is rond” en “de beste wint” niet meer nodig. Want jij hebt het voetbalmoeder ABC grondig bestudeerd. De voorzetten van je collega’s kop jij behendig in.”

Buitenspel voor beginners
Het voetbalmoeder ABC is slechts een greep uit het handige boekje van Sandra Blikslager dat onlangs is verschenen en ruime aandacht in de media heeft gekregen. Het boekje bevat niet alleen veel tips  voor langs de lijn, maar ook zeer herkenbare en grappige columns van voetbalmoeder Simone en ook de spelregels van het voetbal komen aan de orde. Humberto Tan legt uit wat buitenspel is en vertelt over de  verschillende soorten opstellingen. Erg handig tijdens dit EK als we bijna voor de TV wonen. Wanneer speel je 4-3-3 en wanneer juist 4-3-2-1? Wat betekenen die nummers eigenlijk? Het lijkt op een pincode, maar als je de uitleg gelezen hebt vergeet je het nooit meer en kun jij het je collega’s uitleggen.

Hoe wordt voetbal kijken nog leuker?
Advies van Professor Humberto Tan: “Probeer bij de wedstrijden op televisie het verhaal achter de wedstrijd te begrijpen. Dit kan je doen door voorafgaand aan de wedstrijd naar de voorbeschouwing te kijken. Dan krijg je veel informatie die je een beeld geeft van de spelers in en op het veld. Ook in de krant en op het internet vind je veel informatie. Bedenk bijvoorbeeld waarom een speler niet is opgesteld. Wellicht is hij uit vorm en staat er een jeugdig talent te trappelen om zijn debuut te maken. Ook kan er sprake zijn van een schorsing, ziekte of ander persoonlijk leed. Door je hier een beeld van te vormen gaat de wedstrijd meer voor je leven”.

Kortom, een fijne gids voor alle voetbalmoeders. Of zoals Erica Terpstra, die het voorwoord voor het boek schreef, het zegt: ‘Zo wordt het makkelijker een voetbalmoeder te zijn die zelf plezier krijgt in de sport van haar kind’. En bovendien komt dit handboek zeer van pas om de komende zomer tijdens het EK Voetbal een beetje mee te kunnen praten met je voetbalmannen en -dochters.

Moeders langs de lijn, Handboek voor de voetbalmoeder
Auteur: Sandra Blikslager
M.m.v. Erica Terpstra, Humberto Tan, Vera Pauw, Topscheidsrechter Bas Nijhuis, Telegraaf-columniste Magali Gorré en vele anderen.

 
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

logo_moeders_langs_de_lijn_oranje-v.jpg.png


Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reageer ook