fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het is warm: tientallen Nederlandse scholen stellen tropenrooster in

Feeling hot hot hot! Dat is natuurlijk heerlijk als je lekker vrij bent, ijsjes kunt eten en naar het strand of zwembad kan, maar als je moet leren of werken is het wat minder… Ikzelf doe het nu ook wat rustiger aan. Zo ben ik gisteren om 17:00 uur met een vriendin op het terras gaan zitten en ben dus eerder gestopt met werk. Vanmorgen het eerste klusje thuis gedaan en een half uurtje later op de fiets richting kantoor. Prima zo! 

Helaas heeft niet iedereen de vrijheid om zelf zijn rooster in te delen. Zoals scholieren die aan vaste lesuren en -dagen vastzitten. Toch kiezen tientallen scholen er nu voor om een tropenrooster in te stellen. Dit houdt in dat de lessen eerder starten, iets korten duren en dat de leerlingen dus eerder vrij zijn.

Lees ook: Wat moet je weten over het Nationaal Hitteplan?

Scholen mogen zelf bepalen hoe ze hun lesrooster indelen, vandaar dat dit nu mogelijk is. Een weekje wat minder lesuren vangen ze later in het schooljaar vaak op met een weekje met iets meer uren. Onder andere scholen in Den-Haag, Zoetermeer, Amsterdam en Utrecht hebben momenteel een aangepast rooster.

Hoe is dat bij jou kind(eren)? Hebben zij ook een tropenrooster op school? Komt dit voor jullie goed uit of kom jij zo in problemen met je werk? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Reageer ook