fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het instellen van de SOS-noodfunctie op smartphones een fluitje van een cent

Je moet er niet aan denken dat je  kind op de fiets op pad is en nooit meer terugkomt. Nadat Anne Faber haar laatste selfie naar haar vriend stuurde, is er niets meer van haar vernomen. Als ze had geweten van de SOS-functie op haar smartphone, was het misschien anders afgelopen, zo denken talloze ouders. Zij delen het bericht over het instellen van de SOS-functie op mobiele telefoons massaal.

Veel Nederlanders hadden geen idee dat er een dergelijke functie op de smartphone zit. Want wat houdt de SOS-functie eigenlijk in? De eigenaar van de telefoon kan als er een noodsituatie is snel en makkelijk hulpdiensten bellen. Of de locatie doorgeven middels een bericht naar iemand die vooraf ingesteld is. Je kunt een persoon invoeren die je wilt bereiken als er iets aan de hand is, maar je kunt ook verschillende mensen invoeren.

De functie ICE (in case of emergency) is bij velen wel bekend. Daarin kun je aangeven wie er moet worden gebeld bij bijvoorbeeld een ongeval. De nieuwste Galaxy-telefoons van Samsung en Apple’s iOS 11 hebben bij de instellingen een aparte SOS-functie. Instellen ervan is super eenvoudig.

SOS-noodfunctie Apple instellen

Hoe stel je de functie op je iPhone in?

  1. ga naar instellingen
  2. zoek de optie SOS-noodmelding en zet deze aan
  3. kies contactpersonen
  4. als je wilt kun je de functie ‘aftelgeluid’ activeren. Je telefoon laat dan een hoog waarschuwingsgeluid horen die omstanders alarmeert en belagers afschrikt
  5. als je gebruik wilt maken van de SOS-noodmelding, moet je vijf keer snel de aan/uitknop indrukken.

SOS-noodfunctie voor Samsung

Hoe stel je de functie op Samsung in?

  1. ga naar instellingen
  2. druk op ‘geavanceerde functies’ bij de optie SOS-berichten verzenden
  3. door drie keer snel de aan/uitknop in te drukken krijgen je contacten een bericht

(noodberichten verzenden kan bij de Galaxy S4 S5, S6, S7 en S8)

Heb jij de SOS-functie ingesteld? Wist je dat er een dergelijke functie bestond? En heb je er wel eens gebruik van gemaakt? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten. Reageer in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook