fb
Damespraatjes Damespraatjes

Help! Mijn kind wil een tattoo!

“Hee, mam kijk, die meneer heeft een schilderijtje op zijn rug.” Ik hoor het Bob nog zeggen terwijl hij wees op een enorme tattoo op de rug van een grote kerel. Ik heb zelf een maagdelijk vel maar moet bekennen dat ik zo nu en dan nadenk over een tattoo. Soms denk ik dat ik weet wat ik wil, maar dan slaat de twijfel toe. Dan zakt het weer even. Tegenwoordig hoor ik veel kinderen al zeggen dat ze een tattoo willen. Hoe ga je daar als ouder mee om?

Zou ik het ze verbieden? Nee. Ik zou ze wel op hun hart drukken er goed over na te denken. Een sportmaatje werkt in een kliniek waar spijtoptanten hun plaatje weg laten laseren. Een lange en pijnlijke weg, weet zij uit ervaring. “Namen van ex-geliefden behandelen we het meest. Sommigen laten een andere tattoo over de naam zetten, maar dat kan niet altijd.” Naast dat het een pijnlijke aangelegenheid is, het verwijderen van een tattoo kostbaar.

Richtlijnen

“Elke tatoeërder of piercer heeft een vergunning nodig. Ook moeten zij zich houden aan de richtlijnen voor hygiënisch werken. Het is verboden om een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar,” aldus de Rijksoverheid.

Niet in het gezicht

Als je kind het blijft hebben over een tattoo, praat er dan over. Vraag wat hij wil. Waarom hij voor een bepaalde afbeelding kiest. Ook de plek is van belang. Sommige plekken op het lichaam zijn pijnlijk. De binnenkant van armen is er zo één. Tatoeëerders mogen bij kinderen die jonger zijn dan achttien jaar geen tattoos zetten in het gezicht, pols of in de hals. Bovendien mogen kinderen jonger dan achttien jaar alleen een tattoo als er een ouder of begeleider mee is.

Goed om te weten is dat de GGD de vergunning verleent voor tatoeëerders en piercers.

Op Veiligtatoeerenenpiercen.nl staan alle tatoeagestudio’s, piercingstudio’s, schoonheidssalons en juweliers die een vergunning hebben. Altijd goed om even van te voren te checken voordat de inktnaald in het vel van je kind wordt gezet.  

Wat vind jij? Mag jouw kind een tattoo als hij dat wil? Wij zijn benieuwd hoe jij daarover denkt. Praat er over mee in de comments onde

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook