fb
Damespraatjes Damespraatjes

Helemaal Hip in Huis: rieten manden

Twee maanden geleden ben ik verhuisd naar een ander huis in Amsterdam. En dat is niet zonder slag of stoot verlopen! Omdat we de huur in ons andere huis al op moesten zeggen, hadden we voor de verhuizing maar een kleine week. In die week liepen we tegen nog veel meer tegenslagen aan; zo bleek de douche niet te werken, moest de afzuigkap vervangen worden en liet ook de vaatwasser het afweten. Heel even dacht ik: wat hebben we onszelf op de hals gehaald? Maar toen we eenmaal verhuisd waren, onze nieuwe meubels in huis stonden en de eerste fles wijn open ging wist ik het: hier wil ik nooit meer weg!

Hoe kwam het toch dat ik ineens niet meer weg wilde? Nou, ik kan je vertellen dat de wijn wonderen deed. Maar dat was niet het enige. De meubels en woonaccessoires deden het huis echt opleven. Zo ben ik heel blij met de houten lantaarns die prominent in de vensterbank staan. Als ik ’s avonds de kaarsen aanzet krijg je mij niet meer van de bank. Ook hebben we hele mooie rieten manden, waar we plaids in bewaren. Niet alleen heel functioneel (want de kleden zwerven niet meer overal rond), maar ook heel stijlvol.

Accessoires van hout of riet zijn tegenwoordig sowieso helemaal hip. Combineer verschillende accessoires in verschillende materialen. Zo is het heel leuk om de plaids die in de rieten mand liggen, er een beetje uit te laten hangen. Dit nodigt nog meer uit tot het pakken van de kleden! En zet eens een een mooie plant in de mand, dit geeft een warme, landelijke uitstraling.

Ook in de keuken is het leuk om gebruik te maken van rotan-items. Bijvoorbeeld met een leuke rieten broodmand op het aanrecht.

Hoe zou jij een rieten mand in je interieur integreren? Ik ben heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook