fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hele brede of juist smalle voeten? Zo kies je een goed-passende schoen!

Waar de ene vrouw wel honderd paar schoenen in haar kast heeft staan, heeft een ander wellicht ‘maar’ twee paar. Hoeveel paar schoenen je hebt maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar schoenen hebt die goed passen en bij jouw type voet passen. Elke voet is uniek en het is dan ook niet voor iedereen heel erg makkelijk om goede schoenen te vinden. Denk hierbij in het geval van holvoeten, platvoeten, een hoge wreef of bijvoorbeeld bij bredere of smallere voeten. De kunst is om een merk of winkel te vinden die schoenen in jouw perfecte maat heeft én nog mooie modellen heeft ook. Heb jij hele brede of juist smalle voeten? Zo kies je een goed-passende schoen!

Vier breedtematen

Er zijn diverse merken op de markt, die schoenen in verschillende breedtematen aanbieden. Een van deze merken is het Nederlandse Durea. Zij bieden schoenen aan in vier verschillende breedtematen; van extra smal tot extra breed. De breedtemaat wordt omschreven in de letters E, G, H en K. In dit artikel leggen we per maat uit wat het inhoudt en wanneer hij geschikt is voor jou.

Durea wijdte E (extra smal) is de smalste schoen van Durea en speciaal ontworpen voor mensen met zeer smalle voeten. De maat E slaat op de wijdte van de voorvoet. Bij een extra smalle schoen is het daarnaast zaak om de schoen bij de hiel nog smaller te maken, zodat de schoen goed om je voet blijft zitten.

Durea wijdte G (gemiddeld) is bedoeld voor mensen met een gemiddelde voet, die iets naar de smallere kant neigt. Durea wijdte G wordt ook wel ‘normaal’ genoemd als je bij de maatselectie van het merk kijkt.

Durea wijdte H (breed) is een bredere schoen en ook meteen de meest voorkomende schoen. Schoenen met een wijdte H vallen eigenijk net als een gewone gemiddelde schoen, maar hebben bij de tenen net wat meer ruimte. Hierdoor ervaren mensen met brede voeten minder druk en wordt het dragen van schoenen aanzienlijk prettiger.

Durea wijdte K (extra breed) zijn de meest brede schoenen van het merk. Ze zijn geschikt voor mensen met een aanzienlijk bredere voet.

Naar de winkel

Je kunt de schoenen van Durea online bestellen, maar als je ze nog nooit hebt gepast kan het zeker aan te raden zijn om naar een gespecialiseerde winkel, zoals Van Keeken Bodegraven, te gaan. Hier kunnen ze de voet nauwkeurig opmeten en zo samen met jou op zoek gaan naar de meest geschikte maat. Zo ben je ervan verzekerd dat je schoenen koopt die perfect passen én ook nog eens aan je mode-wensen voldoen 🙂

Heb jij brede, gemiddelde of juist smalle voeten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook