fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hekel aan schoonmaken? Deze technische snufjes maken je leven makkelijker!

Wat doe jij het liefst als je thuiskomt na een lange dag werken? Zelf vind ik het heerlijk om even de keuken in te duiken, gezellig als gezin te eten en daarna uitgebreid de kids naar bed te brengen. Als de kids op bed liggen ruim ik de vaatwasser in, stop nog een wasje in de wasmachine en plof daarna met mijn man op de bank. Ontspannen maar! Een hekel aan het huishouden doen heb ik zeker niet, maar schoonmaken is zo’n ding waar je mij niet heel blij mee maakt. Je kunt dan een schoonmaker inschakelen of kiezen voor technische snufjes die het leven een beetje makkelijker maken. Hekel aan schoonmaken? Wij delen de beste tips!

Robotstofzuiger met dweilfunctie

Je hebt vast weleens van een robotstofzuiger gehoord. Deze slimme apparaten zuigen het huis op een moment dat het jou uitkomt, bijvoorbeeld als jullie overdag van huis zijn of wanneer je in bed ligt. Het is de ultieme luxe: je komt thuis en je huis is schoon. Kan niet beter, toch? Nou, dat kan dus wel! Er zijn tegenwoordig ook slimme robotstofzuigers met dweilfunctie verkrijgbaar. Zo ben je niet alleen verlost van haren, stof en ander losliggend vuil, maar is je huis ook gedweild. Deze robotstofzuigers zijn vooral geschikt voor de ruimte waar jullie je het meest bevinden, zoals de woonkamer en/of keuken. Voor de andere kamers en verdiepingen gebruik ik liever een reguliere stofzuiger, zoals de stofzuigers van Eziclean.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eziclean Nederland (@eziclean.nl)

Robot ramenwasser

Een robot ramenwasser: ik had er nog nooit van gehoord. Het apparaat doet precies wat de naam al doet vermoeden, namelijk je ramen lappen. Je zet de robot op het raam, schakelt hem in en kunt iets voor jezelf gaan doen. Als de robot klaar is zet je hem eenvoudig op het volgende raam. Zeker bij huizen met grote raampartijen is dit echt een geweldige oplossing. De robot ramenwasser van Eziclean kun je gewoon met je telefoon bedienen. Hij is super stil (58 dB) en laat geen vlekken achter. Ideaal!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eziclean Nederland (@eziclean.nl)

Luchtreiniger

Als je last hebt van astma of hooikoorts, is het extra belangrijk om je huis goed schoon te houden. Dit kun je doen door regelmatig schoon te maken. Aanvullend op deze goede hygiëne is het daarnaast ook een idee om een luchtreiniger in huis te plaatsen. Deze zuivert de lucht en elimineert 98 procent van de bacteriën, virussen en chemische deeltjes. Het zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eziclean Nederland (@eziclean.nl)

Hekel aan schoonmaken?

Door slimme apparaten (een deel van) de huishoudelijke taakjes over te laten nemen, heb je weer meer tijd voor dingen die je leuk vindt. Thuiskomen in een schoon huis vind ik een van de fijnste dingen na een lange dag werken. In het begin voelde het wat vreemd om ‘de robotjes’ mijn klusjes te laten oppakken, maar inmiddels kan ik niet meer zonder.

Praat mee

Heb jij een hekel aan schoonmaken? Wie maakt bij jullie thuis schoon? Doe jij of je partner dat, hebben jullie een schoonmaakhulp of maken jullie ook gebruik van slimme apparaten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: CRYSTALWEED cannabis via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook