fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heftig: Kermisattractie breekt af en 18-jarige jongen komt om het leven

Als je je kinderen naar de kermis stuurt hoop en verwacht je dat het veilig is. Je gaat er vanuit dat de attracties aan strenge eisen voldoen en uitvoerig zijn getest. Hoewel dit wel zo is, gaat er toch nog weleens wat mis… En ‘wat mis’ is in het kader van dit nieuws een flinke understatement. 

Dode en gewonden

Op een jaarmarkt in Ohio (Verenigde Staten) is een ernstig ongeluk met een kermisattractie gebeurd. Eén van de onderdelen van de ‘Fire Ball’ schoot los, waardoor er een hele rij stoeltjes werd gelanceerd. Deze kwamen kei hard op de grond, waarbij er vijf mensen gewond raakten en één jongen van 18 jaar is overleden.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet precies bekend. Gouveneur van Ohio John Kasich wil tot op de bodem laten uitzoeken wat er precies is gebeurd. Verder heeft hij voor nu de hele markt gesloten.

Bekijk het ongeluk

Wil je het ongeluk bekijken? Het is gefilmd. LET OP: De beelden kunnen als schokkend worden ervaren. We kunnen ons voorstellen dat je de beelden liever niet ziet.

https://www.youtube.com/watch?v=Nweu-eCJX50

Stuur jij na het lezen van dit artikel/het zien van deze beelden je kinderen nog met een gerust gevoel naar de kermis? En heb je het idee dat dit ook bij ons in Nederland kan gebeuren? We zijn heel benieuwd naar jullie meningen! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook