fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heftig: Fotograaf interviewt verslaafden en prostituees en geeft deze kwetsbare groep een gezicht

De Amerikaanse Mark Laita werkte als fotograaf voor grote bedrijven. Hij maakte de ene succesvolle campagne, na de andere, maar realiseerde zich dat dit niet hetgeen is wat hij na wilde laten. Met zijn nieuwe project ‘Soft White Underbelly’ interviewt en portretteert hij de meest kwetsbare groepen uit de maatschappij. In een reeks interviews gaat hij het gesprek aan met verslaafden, daklozen en prostituees. 

Openhartig en kwetsbaar

Van een vrouw die haar lichaam hoereert voor heroïne tot een jongen die op zijn vijftiende drugs van zijn vader kreeg: elk verhaal komt binnen. Mark Laita neemt uitgebreid de tijd voor de gesprekken, respecteert zijn gesprekspartner en gaat geen vraag uit de weg. Het levert prachtige gesprekken op, waarin de geïnterviewden zich bijzonder openhartig en kwetsbaar opstellen.

Huilen bij elke video

Er is geen video die mij niet aan het huilen heeft gemaakt. Dit zijn geen video’s die je ‘gezellig’ even wegkijkt. Maar het zijn video’s waar je absoluut niet van mag wegkijken! Er komen thema’s als liefde, opvoeding, veiligheid en geborgenheid aan bod en tonen hoe essentieel deze dingen zijn voor ieder mens. En wat er kan gebeuren als het hier aan ontbreekt…

Hier een kleine greep uit het aanbod van video’s.

Leanna – transgender prostituee

Solo – prostituee die recent gekidnapt werd

Alex – verslaafd aan fentanyl

Bekijk deze video’s. Ook als je denkt dat het zich allemaal maar ver afspeelt. Het heeft mij diep geraakt en ik weet zeker dat het jou ook zal doen.

Wil je ook de andere interviews bekijken? Dat kan op het YouTube kanaal Soft White Underbelly

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook