fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heb jij vaak last van rugpijn? Let hier dan op bij het kopen van een boxspring!

Ik heb een paar talenten maar eentje springt er echt uit: slapen. Ik kan dat gewoon heel goed. Ik vind het ook lekker en knap er altijd enorm van op. Nu willen we een nieuw bed en we hebben onze zinnen op een boxspring gezet. Omdat ik soms wat last van rugpijn heb, onderzoek ik waarop ik moet letten als we een nieuw bed kopen.

Zoals gezegd lig ik graag in bed. Ik vind slapen fijn, maar ook een kop koffie en een krantje in het weekend met het dekbed over mijn benen vind ik zeer aangenaam. Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuw bed en we vinden boxsprings een heel aantrekkelijk idee. Het lijken me fijne bedden die er daarnaast ook nog eens strak uitzien.

Rugklachten

De laatste tijd heb ik zo nu en dan, in vlagen, last van mijn rug. Dat zou kunnen komen door de stoel waarop ik uren zit als ik aan het werk ben, het kan komen omdat mijn racefiets niet goed is afgesteld, maar het kan ook komen door heb bed waarin we nu slapen. Veel mensen krijgen namelijk rugklachten door hun bed. Waar ligt dat dan aan? En waar moet je op letten als je een boxspring koopt?

Het formaat

Een boxspring is verkrijgbaar in verschillende maten. De kingsize maat is 220 centimeter, dat is huge. Houd in je achterhoofd in welke slaapkamer het bed komt te staan en hoe groot die ruimte is. Want een boxspring oogt groot en is kamervullend. Dat is geen probleem als je een grote slaapkamer hebt, maar het is minder mooi in een krappere ruimte.

Elektrisch verstelbaar

Ik vind het lekker om in bed te lezen en hoewel we nu geen televisie in de kamer hebben, overwegen we er wel een. Omdat ik altijd op mijn buik lees, doet mijn rug na een tijdje behoorlijk zeer. Bij een elektrisch verstelbare boxspring zal dat minder zijn. Bovendien is het makkelijker uit bed stappen bij een elektrische boxspring. Als ik rusteloze benen heb, kan ik het voeteind een stukje hoger zetten voor een betere doorbloeding. Helpt allemaal mee aan een betere nachtrust.

Goed matras

Comfortabel slapen is natuurlijk een eerste vereiste zeker als je je bedenkt dat je een derde van je leven gestrekt in bed doorbrengt. Het is dan wel fijn als dat ook nog eens goed gebeurt dat slapen en een goed matras dragen daaraan bij. Laat je goed informeren over welk matras het meest geschikt is. Dat is voor iedereen weer anders. De een zweert bij een hard matras terwijl een ander liever wat dieper wegzakt. Ook je slaaphouding speelt een belangrijke rol bij de keuze van je matras. Het matras verdient helemaal aandacht als je rugklachten hebt.

Het oog wil ook wat

Oké, je bent eruit: je hebt de boxspring en matrassen die bij je passen. Dan kun je je focussen op het uiterlijk van je nieuwe bed. Want de boxspring moet natuurlijk wel in je slaapkamerinrichting passen. Je hebt klassieke of moderne modellen en ook zijn er verschillende kleuren stoffen dus je kunt er een mooi geheel van maken.

Levensduur

Over het algemeen slapen mensen veel te lang in hun bed. Natuurlijk is de levensduur van een boxspring voor iedereen weer anders, maar grosso modo kun je stellen dat de box rond de twintig jaar meegaat, de topper (het bovenmatras) is na ongeveer een jaar of vijf aan vervanging toe. Goed om dat in je achterhoofd te houden.

Ik ga me de komende tijd buigen over mijn droomboxspring en kan niet wachten op lange, donkere en koude nachten. Verheug me er nu al op.

Reageer ook