fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hazel: “Ineens is mijn man hier bang voor en wil de vakantie annuleren”

man wil niet meer mee op vakantie

Maandenlang, of liever gezegd: jarenlang, heeft Hazel uitgekeken naar de vakantie naar Thailand. Met het hele gezin. Dit jaar is het zover, de tickets zijn geboekt, accommodaties geregeld, het gezin is er klaar voor. “Op mijn man na, hij is bang en wil de vakantie annuleren.”

Renesse? Saaaai!

Ze kan wel huilen en weet even niet waar ze het moet zoeken. “Het zit namelijk zo: mijn ouders waren uiterst reislustig. Mijn zusje en ik hebben ontzettend veel van de wereld gezien dankzij onze ouders die ons overal mee naar toe sleepten. Gingen klasgenootjes naar Renesse, wij stapten in het vliegtuig en vlogen naar de Canarische eilanden. Toen mijn zusje en ik twaalf en veertien waren, maakten we een rondreis door Amerika. We zagen Las Vegas, reden naar LA en eindigden in San Francisco. Onvergetelijk, nog steeds, jaren na die vakantie hebben we het regelmatig over die vakantie. Mijn ouders wilden de wereld zien en ze reizen nog steeds.”

Herinneringen maken

Reizen verrijkt je leven, vindt Hazel. “Je leert zo veel van op reis gaan. Als er dingen misgaan bijvoorbeeld met een vlucht of in een hotel, leer je het op te lossen. Inheemse culturen kleuren leven, je maakt herinneringen die niemand je ooit meer kan afpakken. Het was dan ook best even slikken toen ik Bert ontmoette. Met mijn vorige man maakte ik ook mooie reizen, maar Bert is een stuk minder gecharmeerd van verre landen. Voor hem hoeft het allemaal niet zo nodig. In het begin van onze relatie vond ik het prima om met de kinderen op een camping in Zuid-Limburg te staan, maar nu de kinderen ouder worden vind ik het leuk om ze van alles te laten zien.” Maar dat zorgt voor veel stress bij Bert.

Wat is er mis met Bergen?

Bert zijn ouders hadden een huisje in Bergen aan Zee en Bert is met zijn broers altijd op vakantie geweest in Bergen. “Want ja, dat huisje kostte ook geld en wat maakte het nou uit? Ze waren toch lekker op vakantie? Ja, de zomers brachten ze daar door ja, maar mijn schoonouders hebben hun zonen nooit de wereld laten zien. Gemiste kans vind ik dat. Vandaar dat ik drie jaar geleden heb gezegd dat ik met onze drie kinderen naar Thailand wilde en dat ik het leuk zou vinden als Bert ook zou meegaan. Daar moest hij over nadenken, hij zei niet gelijk ‘nee’.” Hazel opent een spaarrekening waar ze spaart voor een vakantie in Thailand. Vooral de tickets zijn prijzig, maar het hotel is prima te doen. “Bovendien is het leven daar niet zo duur.”

Ik kan niet wachten

De twee dochters en zoon van Hazel en Bert verheugen zich op de reis die door corona moest worden uitgesteld. Maar dit jaar is het dan eindelijk zover: Bert is er oke mee en het gezin gaat lekker naar Thailand. “Waar Bert erg tegenop ziet, is het vliegen. Hij doet het wel, maar niet van harte. Maar hij is van plan een slaappil te nemen zodat hij lekker kan slapen in het vliegtuig.” De voorpret is al fantastisch en over een paar weken is het zover. “Ik heb er zo’n zin in, echt ik kan haast niet wachten. Samen met de kinderen hebben we de highlights en must-sees in kaart gebracht en een heerlijke vakantieplanning gemaakt. De voorbereidingen zijn al zo leuk.”

Ik krijg Bert het vliegtuig niet in

Maar de vakantiestemming is tamelijk bedrukt nu Bert ineens niet meer durft te vliegen. Nadat hij een item op televisie heeft gezien waarin heftige turbulentie werd getoond, wil hij het vliegtuig niet in. Hij is super resoluut en wil er niet eens meer over nadenken. Dat kan toch niet? We hebben alles al geboekt en betaald, de kinderen kunnen nergens anders meer over praten dan de op stapel staande vakantie en nu zegt Bert: ‘Sorry hoor, maar ik trek het niet’. Hoewel ik deze reis graag als compleet gezin wil maken, overweeg ik om dan maar zonder Bert naar Thailand te gaan. Toen ik het er met mijn ouders over had, begrepen ze de angst van Bert wel en ze vinden het eigenlijk niet kunnen dat ik zonder Bert wil gaan.”

Texel is toch ook leuk?

Hazel snapt dat Bert angstig is en dat hij aan vakantie toe is maar dus niet naar Thailand wil. “Hij stelde voor om naar de Waddeneilanden te gaan. Texel bijvoorbeeld. Ik kon wel huilen, ik wil niet naar Texel, ik wil naar Thailand. Met Bert en de kinderen en als Bert het niet trekt, dan maar zonder hem. Wat er ook gebeurt: komende zomer verkennen de kinderen en ik Thailand. Ik laat deze vakantie niet door mijn neus boren, ik heb me hier zo op verheugd.”

Je hebt lang gespaard voor de familiereis van je dromen, alles is geboekt en betaald en dan opeens zegt je partner: ‘sorry, schat, ik durf niet.’ Heb je alle begrip en zoek je een fijne vakantiebestemming in Nederland of denk je: ‘jammer dan, maar de kinderen en ik gaan wel.’  Wat doe je? Vertel het ons in de comments onder dit artikel.

Foto door Ahmed via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Peer -

De vliegangst van haar man wordt door hem echt ervaren maar is niet reëel. En daar mag haar gezin niet onder lijden, zoals hij wel wenst. Misschien is er een andere, minder autoritaire man die wel mee wil?

Aaldert -

Buiten de kosten die je mogelijk kwijt bent,is het heel redelijk dat je lekker alleen met de kinderen gaat

Petra van Dorp -

Geniet lekker van je vakantie met de kids in Thailand! Gaan hoor!! Jij hoeft niet te lijden omdat één persoon afhaakt.

Fiene -

Zeker doen hazel! Het is daar erg mooi en je maakt hele mooie herinneringen! Laat jouw man maar lekker thuis, gaat hij naar Texel. Je zal zeker genieten in Thailand! Heel veel plezier!

Joris -

Wat een heerlijk actueel artikel – het toeval wil dat er vrij recent tweemaal heftige turbulentie voor wat akkefietjes heeft gezorgd; daarvoor hoorde je het niet of nauwelijks (althans niet zo heftig). Natuurlijk “jammer dan” voor haar man. Wie A zegt hoeft geen B te zeggen, maar anderen hoeven de gezamenlijk gemaakte plannen niet overboord te gooien omdat Pietje zich bedacht heeft. Wanneer vliegen jullie en met welke maatschappij? Thailand is een fantastisch land! Geniet ervan, ondanks het regenseizoen. En vergeet niet: het is altijd verstandig om de stoelriem vast te houden, óók als dat niet moet.

Reageer ook