fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hanneke schaamt zich voor haar familie: “Ze zijn heel plat en passen totaal niet in mijn huidige sociale kring”

Zes jaar geleden kreeg Hanneke een relatie met Amsterdamse vastgoedondernemer Willem. Hanneke werkte als serveerster in zijn favoriete restaurant en na maanden van flirten sloeg de vonk echt over. Aanvankelijk vond Hanneke het maar gek: zij als ‘gewoon’ meisje die met een rijke vastgoedmagnaat aan de haal ging. Nu, zes jaar later, is ze helemaal gewend aan haar nieuwe luxe leven. Maar dit brengt niet alleen voordelen met zich mee…

Nooit veel geld

“Ik groeide op in Purmerend en kom uit een heel gewoon gezin. Mijn moeder werkte in een bakkerij en mijn vader stond achter de kassa van een tankstation. We hadden nooit veel geld maar waren een gelukkig gezin. Hadden alles wat we nodig hadden en de gezelligheid stond centraal” vertelt Hanneke als we samen terugblikken op haar jeugd.

Doen wat je gelukkig maakt

Bij Hanneke in het gezin was presteren niet belangrijk. “Zowel mijn vader als moeder hebben alleen middelbare school diploma en hebben nooit gestudeerd. Hier werd bij ons geen aandacht aan besteed. ‘Doe wat je gelukkig maakt’, dat was wat mijn ouders altijd zeiden. Een hele mooie boodschap, maar het zorgde er niet voor dat mijn broer en ik ook maar iets van ons best deden op school. Ook wij hebben nooit gestudeerd.”

Snelle vastgoedhandelaar

De broer van Hanneke werd automonteur en Hanneke ging aan de slag in de bediening van een restaurant. “Tijdens mijn werk leerde ik Willem kennen. Hij een snelle vastgoedhandelaar die vaak in ons restaurant kwam eten, ik een doodgewone serveerster. Ik vond hem meteen knap en hij flirtte veel met mij. Toch heb ik heel lang gedacht dat hij dat met alle serveersters deed en hij niet bijzonder geïnteresseerd was in mij. Toen hij me vroeg of ik een keer met hem uit eten wilde, hield ik de boot dan ook af.”

Ervoor gaan

Na maandenlang aandringen, gaat Hanneke toch met Willem op date. “Hij liet me ophalen door zijn chauffeur. We dineerden in het sterrenrestaurant van het Okura Hotel en hij liet me na de date weer netjes thuis afzetten. Willem was een echte heer en -zo ontdekte ik tijdens de date- helemaal geen player. Pas toen had ik het gevoel dat hij serieus was en dat ik ervoor kon gaan.”

Zakenlunches en hippe clubs

De relatie tussen Willem en Hanneke ontwikkelt zich in hoog tempo. “Voordat ik het wist nam hij mij mee naar zakenlunches, bezochten we samen met zijn vrienden de meest hippe clubs en sliepen we in dure hotels. In het begin voelde het allemaal heel gek en had ik het gevoel dat ik hier niet thuishoorde, maar na een paar maanden wist ik niet anders.”

Luxe penthouse

Als Willem en Hanneke een jaar samen zijn, zegt Hanneke haar eigen huurflat op en trekt in bij Willem zijn luxe penthouse aan de Amsterdamse Zuidas. “Dit is ook het moment dat ik stopte als serveerster. Willem vond het niet nodig dat ik bleef werken, we hadden geld zat. Sinds dat moment vul ik mijn dagen met winkelen, sporten en sta ik Willem bij tijdens belangrijke afspraken. Veel klanten vinden het fijn als er een vrouw aan tafel zit.”

Nieuwe sociale kring

In de jaren die volgen neemt Hanneke afscheid van steeds meer dingen van vroeger. “Mijn oude vriendinnen waren jaloers op mijn nieuwe leven. Zij vielen als eerste af. Maar ook mijn broer en ouders spreek ik steeds minder. Zij kunnen totaal niet meekomen in mijn nieuwe wereld. In het begin nodigde ik ze nog uit voor feestjes bij ons thuis, maar als mijn moeder dan vraagt of we ook blokjes kaas met mosterd hebben als er iemand van de catering langskomt met een luxe hapjesplateau, dan schaam ik me dood. Ze passen niet in mijn nieuwe sociale kring en dus probeer ik dat niet meer met elkaar te mengen.”

Weinig moeite

Hanneke ziet haar ouders nu veel minder vaak dan vroeger. “Ik ga nog weleens bij ze op de koffie, maar ik merk dat we weinig gesprekstof meer hebben. Het enige waar mijn moeder over kan praten zijn platte onderwerpen, zoals het weer of de laatste buurtroddels. Ik heb geprobeerd om met haar over mijn nieuwe interesses te praten, zoals kunst, reizen of politiek, maar ze doet geen enkele moeite om hierin mee te komen. Dat vind ik jammer. Het moet van twee kanten komen.”

Meepraten over het verhaal van Hanneke? Dat kan in de comments onder dit artikel. 

4 reacties

Hoe -

Vieze golddigger dat je bent, je man gebruiken voor geld, ik weet 100% zeker dat je niet met hem zou daten als hij niet rijk was. Ik kan echt niet tegen vrouwen die hun man gebruiken voor geld.

Gerda -

Moet je haar serieus nemen? Zeker een fake verhaal. Wat een snob

Karma -

“Hoogmoed komt voor de val” en “what comes around, goes around”, je zult jezelf hoe dan ook tegen komen.
Waarom neem je je moeder niet een keer mee naar een museum of maak je een tripje met haar zodat ze dit ook eens mee kan maken . Ze hebben je het belangrijkste gegeven en dat is: het leven en liefde en dat is door geen enkel materialisme te vervangen.

Dini Post-Pauwels -

Je bent echt een omhoog gevallen trut,je laat je ouders die jou volkomen vrij lieten om te doen wat jij leuk vond vallen als een baksteen.Je had ook zelf initiatief kunnen tonen om jezelf verder door studie te ontwikkelen, maar daar heb je geen enkele moeite voor gedaan. Jouw ouders houden van je omdat je hun dochter bent en zijn blij dat het jou goed gaat. Ben benieuwd of jouw “nieuwe vriendinnen”je ook zullen steunen als er moeilijke tijden komen, op je ouders kun je altijd terug vallen,maar ja, dan passen ze niet in jouw “milieu” ik heb medelijden met je.

Reageer ook