fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hangmat alleen voor buiten? Zo gaaf is een hangmat voor binnen!

hangmat voor binnen

Als je mij op mijn vijftiende naar mijn ambities had gevraagd, had je waarschijnlijk gedacht dat ik het niet heel ver zou gaan schoppen in het leven. Mijn plan? Een hutje op het strand op Jamaica. Minimalistisch leven, koken op het strand en slapen in een hangmat. Geweldig leek het me. We kunnen wel stellen dat er veel is gebeurd in de tussentijd. Ik woon inmiddels met man en twee kinderen in een koophuis in het Gooi. In mijn vrije tijd speel ik piano, hockey en houd ik van uitgebreid koken. In niets lijkt het op de droom waar ooit een vijftienjarig meisje mee rondliep. En toch ook weer wel… Want mijn liefde voor het strand, de Cariben en hangmatten is nooit verdwenen. Mijn meest recente wens is dan ook om een hangmat op te hangen in huis. Want een hangmat alleen voor buiten?  Deze mooie hangmat wil je ook binnen!

Buiten naar binnen

Het is helemaal hip: buiten naar binnen halen en binnen naar buiten brengen. We betrekken massaal onze tuin bij de woonkamer door middel van heerlijke tuinkamers en overkappingen (burgerlijk als ik ben heb ik dat natuurlijk ook). Binnen willen we juist weer meer het buitengevoel ervaren. Rotan stoelen, spiegels en accessoires. Wat dacht je van die heerlijke botanische look met heel veel groene planten in huis? Helemaal leuk en van nu. En kende je die huisjes die je op de WC kunt zetten, waar als je binnenkomt vogelgeluidjes uitkomen? Binnen is buiten en buiten is binnen.

Hangmat voor binnen

In dat kader leek het mij dus onwijs leuk om een vrolijke hangmat op te hangen in huis. Wij hebben een grote zolder waar nog veel ruimte is. De perfecte plek voor een chillhoek voor de kids, met aan de robuuste houten palen gezellige hangmatten. De oudste heeft regelmatig vriendinnen over de vloer. Ik denk dat ze het geweldig vinden om daarboven te liggen en te kletsen over alles wat ze op school hebben meegemaakt.

Zomers naar buiten

Als je geen zolder met houten palen hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een hangmat met standaard. Kun je ‘m zomers ook makkelijk van binnen naar buiten verplaatsen. Want eerlijk is eerlijk: in de zon in de hangmat is toch wel het ultieme genieten. Lijkt mij in ieder geval heerlijk om hem zowel binnen als buiten te gaan gebruiken. Stiekem kan ik best verlangen naar onze hangmat binnen. Ik zie het al helemaal voor me; glaasje rum, verwarming op standje Kingston en de muziek van Bob Marley zachtjes op de achtergrond. Oké, oké… Ik ben dan wel een mega burgerlijke Gooische moeder geworden. Maar wél een die weet wat genieten is. En dat zal nooit verdwijnen.

Praat met ons mee

Lijk het jou ook leuk om een hangmat voor binnen op te hangen? En waar zou je hem dan ophangen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd reuze gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook