fb
Damespraatjes Damespraatjes

Handelen in crypto currency niks voor vrouwen? Helemaal niet waar!

Zes jaar geleden kocht ik van een vriend een Bitcoin. Ik had geen idee wat het was, maar hij zei dat ik er goed aan zou doen er een te kopen. Braaf deed ik wat hij zei, kocht een Bitcoin en keek er daarna nooit meer naar om. Twee jaar geleden kreeg ik ineens een berichtje van die vriend met de vraag of ik mijn Bitcoin nog had. ‘Eh, denk het wel’, appte ik terug. ‘Nou, dan staat je een mooie verrassing te wachten! Check de koers maar eens!’. En ja hoor: mijn Bitcoin (die ik voor 100 euro had gekocht) was duizenden euro’s waard. Ik kon mijn ogen niet geloven.

Veel geld aan verdiend

Wij hadden een jong dochtertje, ik was zwanger van de tweede en we hadden recent een nieuw huis gekocht. We hebben toen besloten mijn Bitcoin te verkopen en het geld voor andere dingen te gebruiken. Jammer van mijn eerste crypto currency, maar wél heel leuk om hier zoveel geld aan verdiend te hebben. Ik krijg sindsdien van vriendinnen vaak de vraag of het ook iets voor hen is. ‘Ja, natuurlijk is dat ook iets voor jou!’, is steevast mijn antwoord.

Crypto kopen

Vrouwen zijn vaak wat voorzichtiger met geld dan mannen. En dat is onterecht, want vrouwen zijn juist goed met geld en het nemen van beslissingen daarover. Waar mannen soms te veel risico nemen, schatten vrouwen hun kansen vaak beter in. Ook als het om crypto kopen gaat. Maar hoe werkt dat nou, crypto currency kopen?

Bitcoin

Het kopen kan crypto begint bij het aanschaffen van een van de basis cryptovaluta, namelijk Bitcoin. Je kan daarnaast ook kiezen voor bijvoorbeeld Ethereum of Litecoin. Als echte beginner kan je je het beste beperken tot Bitcoin, dit wordt op elke cryptocurrency exchange geaccepteerd voor het kopen van andere cryptovaluta. Het is voor iedere andere cryptomunt de reservemunt én bij elk valutapaar komt Bitcoin voor. Bitcoin vormt dus de basis.

Beste Crypto Broker

Ben jij op zoek naar een Nederlands cryptobedrijf om jouw crypto currency avontuur aan te gaan? Dan is LiteBit zeker een partij om eens naar te kijken. Ze bestaan sinds 2013 en hebben zich door de jaren heen bewezen als een betrouwbare partij. Zo wonnen ze in 2019 en 2020 de award ‘Beste Crypto Broker’. Het handelsplatform is gebruiksvriendelijk, veilig en overzichtelijk. Daarnaast beschikken ze over een officiële registratie van De Nederlandse Bank. Betalingen kunnen gewoon via iDeal lopen. Lekker vertrouwd!

Verzamel ervaringen en tips

Voordat je echt de stap waagt in het kopen van crypto currency, is het goed je verder in te lezen. Ga daarnaast op zoek naar mensen in je omgeving die hier ervaring mee hebben en vraag ze naar tips en fouten die zij hebben gemaakt. Dit helpt jou al een heel eind op weg!

Wat voor jou?

Is crypto currency iets wat momenteel interessant is voor jou? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook