fb
Damespraatjes Damespraatjes

Haal die foto’s uit je telefoon! Hoe maak je ook al weer een mooi fotoboek?

Hebben jullie genoten van deze prachtige zomer? Wat hebben we het toch getroffen met de vele warme dagen. Niet iedereen is hier natuurlijk dol op, maar voor mensen die in Nederland op vakantie gingen, was het waarschijnlijk een geschenk uit de hemel. Maar ook in andere vakantie-landen schijnt het prachtig te zijn geweest! Als jullie een lekkere vakantie hebben gehad, is de kans groot dat jullie veel mooie foto’s hebben gemaakt. Maar, wat doe je daar nu mee?

Als ik de filmrol op mijn telefoon open, zie ik dat ongeveer 80 procent van de foto’s, foto’s van mijn dochtertje Sophia en vriend Ward zijn. Je geliefden zijn tenslotte het aller leukste om op de foto te zetten. En al helemaal als je op een mooie plek bent. Jammer genoeg kijken we die foto’s veel te weinig terug… En koop je een nieuw toestel? Dan laten maar weinig mensen een back-up van de foto’s op hun oude telefoon maken. Zonde, want zo verlies je veel mooie plaatjes die je tijdens bijzondere familie-momenten hebt vastgelegd.

26961879_1546410968747225_8582857578657186419_o

Hoe maak je ook al weer een mooi fotoboek?

Gelukkig kan je daar wat aan doen: weer een ‘ouderwets’ fotoboek maken. Maar hoe ging dat ook al weer? En hoe geef je het een modern tintje?

1. Chronologische volgorde

Een mooi fotoboek gaat meestal over één specifiek onderwerp of moment. Zo is het leuk om een boek van jullie zomervakantie te maken, maar ook een boek met een jaaroverzicht van jullie kinderen is leuk. In een boek altijd chronologisch binnen het thema. Dit maakt het voor de lezer veel leuker om door het boek te bladeren! Start een vakantie-fotoboek dus niet met de laatste dag en de terugrit, maar begin met foto’s van het inladen van de auto en hoe de kids (nu nog, haha) vrolijk op de achterbank zitten.

2. Begeleidende tekstjes

Wanneer je nét terug bent van vakantie en het fotoboek samenstelt, weet je waarschijnlijk nog precies waar jullie waren, hoe de accommodatie heette en wie dat exotische vakantievriendje van je oudste dochter precies was. Ik kan je vertellen: de meeste mensen zijn dit een paar jaar later allemaal kwijt. Schrijf dus zo snel mogelijk leuke tekstjes bij de foto’s, zodat je over 20 jaar tijdens het huwelijk van je oudste dochter nog eens over dat eerste vakantievriendje kunt beginnen. Hoe leuk als jij zijn naam dan nog weet?

3. Toegangskaartjes/vliegtickets/bonnetjes

Geef het boek karakter door er toegangskaartjes, vliegtickets en bonnetjes bij te plakken. Het is alleen al hilarisch om over een aantal jaar te zien hoe goedkoop alles dat jaar wel niet was. Ik kan echt enorm lachen om restaurant-rekeningen van mijn ouders van vroeger. Het is onvoorstelbaar hoeveel Fristi’s wij konden drinken. Doe ze erbij, écht! Jullie gaan er lol aan beleven.

Hoe maak je dit anno 2018?

Je kunt dit boek natuurlijk op de ouderwetse manier samenstellen: je drukt de foto’s af, koopt een boek,  pakt pot lijm en plakken maar! Dit kost echter heel veel tijd en is niet echt helemaal van nu. Gelukkig kan het makkelijker! Je kunt namelijk makkelijk, snel en voordelig online fotoboeken laten maken.

Waar kan dit?

Er zijn natuurlijk diverse aanbieders, maar wij werken graag met Smartphoto (voorheen Webprint). Bij Smartphoto kan je op super veel manieren een mooie drukvorm voor jouw foto’s vinden. Zo kan je kiezen voor een fotoboek, maar ook voor mooie wanddecoratie, fotocadeau’s, kalenders, kaarten en nog veel meer. Echt even kijken dus!

Wat doe jij nu altijd met foto’s van bijzondere momenten? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

39136619_1774610692593917_9107564948162084864_n

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook