fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara leest Grumpy Cat en helpt jou het slechtste uit je rotdag te halen

Al zeg ik het zelf, ik ben best gelukkig. Ik woon in een prachtig appartement aan de mooie Amsterdamse grachten, de man waar ik elke nacht naast lig is de leukste op deze aardbol en Ajax won laatst nog dik van Barcelona. Precies, lekker gelukkig dus. Dat ik mijn dagen dan ook bijna altijd fluitend begin zal geen verassing zijn. Toch zijn er van die dagen wanneer zelfs ik, als ambassadeur van klein geluk, het zwaar heeft. Een echte kutdag. Soms ook weleens lekker.

Kutdag, snipperdag, rotdag; hoe je het ook wilt noemen, iedereen heeft er weleens last van. Hoewel (als het goed is) niemand het je toewenst, voelt het op die dag alsof juist de hele wereld tegen je is. Je beste vriendin heeft je lievelings pumps nog steeds niet teruggebracht, je man heeft je fietsband nog steeds niet geplakt en je zoon zet nog steeds het lege pak melk terug in de koelkast. Same shit, different day. Maar die dag net een beetje shittier.


Wat helpt nou op zo’n dag? Een lachende Tinder-hunk naast je bij het stoplicht? Een uitgeruimde vaatwasser als je na een tien uur durende werkdag thuiskomt? Of helpt voor jou niks meer op zo’n dag? Dat zou flink balen zijn. Ikzelf heb een leuke oplossing gevonden: een heerlijk boek genaamd Grumpy Cat. Grumpy is een chaggie-ogend poesje dat in de binnenlanden van de Verenigde Staten zijn tijd uitzit. Als je dacht dat je buurman een brompot was: think again, want Grumpy is de opper-chag. Met zijn permanente frons en hangende bakkes weet hij zelfs het helderste straaltje zon de das om te doen. Grumpy is de grootste pessimist van allemaal.

Maar waarom is deze negatieve viervoeter nou juist mijn halfvolle glas in mijn half lege dag? Dat begrijp je wel als je het boek leest! Grumpy Cat is nog geen € 10,00, dus doe je rotdag een lol en koop gewoon dit boek.

Een paar verschrikkelijke quotes van Grumpy:

“Echte grumpiness gaat over het omhelzen van het ergerlijke dat elke dag gebeurt. Onthoud: alles is erg.”

“Als je niets aardigs te zeggen hebt: mooi zo.”

“Waarom voel ik me zo warm en harig van binnen? Omdat ik je hamster heb opgegeten.”

Grumpy Cat
BBNC Uitgevers
€ 9,95
ISBN 9045315629

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook